REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Lezzetli et nasıl pişirilir?

  1. Yazan: byHaktan
    No Avatar

    REKLAM


    Eti Pişirme yöntemleri - Et Nasıl Pişirilir - Et Pişirmenin Püf Noktaları - Biftek Nasıl Pişirilir - Pirzolo Nasıl Pişirilir - Lezzetli Et Nasıl Pişirilir



    Etin daha lezzetli olması sizin elinizde. İşte daha leziz et pişirmenin yolları..

    Aşağıdaki kurallara uyarak her zaman lezzetli biftekler, bonfileler, pirzolalar pişirebilirsiniz...

    Öncelikle etleri nasıl pişireceğinize karar vermelisiniz. Biftekleri hızlıca bir tavada ya grill’de ya da ızgarada pişirebilirsiniz.

    Etiniz ne kadar yağlı olursa o kadar yumuşak olur. Ancak kaloriler yüzünden çok endişelenmeyin, eti kendi yağında pişireceğiniz için yağını salacak ve böylece kalorisi de azalacaktır. Bifteğin kenarında şerit halinde yağ halkasının olması da yemeğinize lezzet katacaktır.

    Etin 1,5 cm’den daha ince dilimlenmiş olmamasına dikkat edin. İnce et pişirken kurur ve sertleşir.

    Bifteğiniz 4 cm’den kalın ise bıçakla üzerine küçük yarıklar açın. Bu şekilde sıcaklık etin içine de nüfuz ederek daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu şekilde biftek pişirken içine doğru kıvrılmaz.

    Bifteği pişirmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

    Tavayı ya da ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın.

    Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar.

    2,5 cm kalınlığındaki pirzola, biftek ya da t-bone pişirecekseniz öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı orta seviyeye (70ºC) getirin. 6-7 dakika kadar bir yüzünü pişirin ve diğer tarafını çevirin. Eti sadece bir kez çevirmeye dikkat edin. Diğer yüzünü 9 - 12 dakika kadar pişirirseniz normal, 12 - 15 dakika bekletirseniz de çok pişmiş biftek hazırlamış olursunuz.

    Bonfile pişireceksiniz, geceden marine edip buzdolabında bekletmenizde yarar vardır. Oda sıcaklığına gelen eti önceden ısıtmış olduğunuz ızgara ya da tavay yerleştirin ve orta sıcaklıkta ters yüz ederek 7 - 10 dakika kadar pişirin. Bonfilenin genel olarak az pişmişi tercih edilir.

    Tenderloin ve madalyon cinsi eti ise 1 saatten fazla marine etmemelisiniz. 2,5 cm kalınlığındaki filetoyu daha önceden ısıttığınız tavaya yerleştirdikten sonra 5 dakika bir yüzünü pişirin. Ters yüz ettikten sonra ise 6-7 dakika daha pişirin. afiyet olsun...


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Lezzetli Kuzu Eti Kavurması Nasıl Olur
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.12.2010, 13:03
  2. Lezzetli Dana Eti Kavurması Nasıl Olur
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.12.2010, 12:59
  3. Sağlıklı ve Lezzetli Et Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17.11.2010, 20:13
  4. Lezzetli Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Çorbalar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 26.09.2010, 14:03
  5. Lezzetli Çay Nasıl Demlenir
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 04.07.2010, 13:43

copyright

Soru Cevap

grafimx