REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Kiraz Sapı Zayıflatırmı

  1. Yazan: Nerissa-Su
    Nerissa-Su - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    kiraz sapıyla kilo verme - kuru meyveler zayıflatırmı - kiraz sapı


    Kiraz mevsiminde olduğumuz şu günlerde kiraz sapı hakkında sizlere anlatacaklarımız bu meyveye olan bakış açınızı kökten değiştirecektir. Kiraz öyle alelade bir yaz meyvesi değildir. Kiraz gerek meyvesi gerekse bitkisel çay yapılan kiraz sapı ile değişik hastalıklara şifa dağıtırken diğer yandan da bitkisel zayıflama amacıyla kullanılıyor. Özellikle diyet ile kilo veremeyen kişilerin diyet listeleri ile birlikte uygulanabilecek bir kür olan kiraz sapı çayı kürü, kiraz sapının yararları hakkında bizlerin adeta ezberlerini bozuyor. Özellikle vücutları ödem tutan ve bedenlerindeki fazla su nedeniyle normalde olduğundan 2-3 kilo şişman gösteren kişiler için kiraz sapı kürünü tavsiye ediyoruz. Kiraz sapı aynı zamanda böbrekleri, mide ve bağırsakları çalıştırıyor ve yağ yakıyor. Metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı etkisi ile özellikle göbek yağları, karın yağları, basen kalça ve pop eritme amacıyla da kiraz sapı çayı ndan faydalanılıyor.

    KİRAZ SAPI ÇAY NASIL DEMLENİR YAPILIŞI TARİFİ-KİRAZ SAPI ÇAYI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

    * 1 çay bardağı kiraz sapı,
    * 6 su bardağı su

    KİRAZ SAPI ÇAYININ HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Kiraz saplarını suyun içinde, 12 saat bekletin. 15 dak kaynattıktan sonra, 30 dakika soğutun ve süzün. Günde 3 defa, sabah saat 10:00, öğlen 15:00 ve akşam 21:00′ de birer çay bardağı içilir. Kür, en fazla 14 gün uygulanır. Hızlı zayıflamak için, önerilen miktarla ve dozlar, kesinlikle aşılmamalıdır.

    Kiraz sapının faydaları şifalı bir bitkisel mucize olarak eskiden beri bitkisel tıpta yaygın olarak kullanılan bir bitkisel şifa kaynağıdır. Pek çok derde ve hastalığa deva olan ve sağlığa çeşitli faydaları bulunan kiraz sapı aynı zamanda idrar söktürücü özelliği ile de böbreklerin dostudur. Bunun yanında kiraz sapı iyi bir metabolizma hızlandıran çay a da malzeme teşkil etmektedir.

    Kirazın sapları, vücudun metabolizma artığı olan ve zehirli toksik özellikleri bulunan ürik asit (üremi denilen zehirlenmeye sebep olabilmektedir) ve üraet tuzlarının vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bunun yanında artrit, romatizma, bronşite bitkisel çözüm ve gut hastalıkları, eklem kireçlenmesi ve damar sertliği gibi değişik sistemik hastalıkların bitkisel tedavisinde kullanılır. Ancakkiraz sapının bizi ilgilendiren en önemli iki özelliği zayıflama sağlaması ile idrar söktürücü olarak vücuttan ödem ve su atmasıdır.

    Gölgede iyice kurutulan kiraz saplarıyla hazırlanan şuruplar veya çay gibi demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor. Saplar gerektiğinde kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor.

    Bir litre su içine bir küçük avuç kiraz sapı konulup kaynatılarak elde edilen çaydan günde 3–4 fincan içilebiliyor. Aynı zamanda bu demleme günde 2 kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor. Veya hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze ya da kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor.

    Kirazın sapları ayrık ve mısır püskülü ile kaynatılarak demlendiğinde ise ayak ve karın şişliğinde, arpayla kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor.

    Kiraz sapı çayı, en falza idrar yolları hastalıklarına bitkisel çözüm amacıyla tercih ediliyor, Kiraz sapı çayı vücuttaki ödemlerin atılmasında da oldukça etkilidir

    Kirazın sadece meyve olarak değil kökleri, kerestesi, kabukları, zamkı, yaprak ve çiçekleri, çekirdeği ve meyve sapları ile çok yönlü bir bitki olduğu belirtildi.

    Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi.

    Gülgiller ailesinden olup latince ismi ‘Cerasus avium’ olan kirazın anavatanı Kuzey Anadolu ve Güney Kafkasya olarak biliniyor. Kirazın ismini Giresun kentinden aldığı ayrıca belirtiliyor. Kirazın dünyaya hangi topraklardan yayıldığı konusunda ise farklı görüşler bulunuyor. Bazı araştırmacılar kirazın M.Ö 64 yılında Yunanistan’a, oradan da Avrupa’ya yayıldığını, bazıları M.Ö. 71 yılında Romalı komutan ‘Lucullus’ tarafından Roma’ya götürüldüğünü ve oradan da dünyaya dağıldığını bildiriyor.

    Uzmanlar, kirazın sadece meyve olarak değil, kökleri, kerestesi, kabukları, zamkı, yaprakları ve çiçekleri, çekirdeği ve meyve sapları da kullanılabilen çok yönlü bir bitki olduğuna dikkat çekiyor. En iyi pipoların kiraz ağacı kökünden, en kaliteli mobilya ve çeşitli araçların kiraz kerestesinden yapıldığı biliniyor. Kiraz zamkı ise şapka ve kumaş endüstrisinde ve tıbbi amaçla kullanılıyor. Ağaç kabuğu, yaprakları, çiçekleri, meyve sapı ve çekirdekleri tedavi amaçlı kullanılıyor. Meyveleri taze veya

    kurutulmuş olarak tüketilebilen kiraz, ayrıca reçel, yemek, konserve ya da dondurulmuş gıda olarak değerlendirilebiliyor.

    KİRAZ SAPI ÇAYI BÖBREK DOSTU

    İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz vücudu zehirli maddelerden temizliyor. Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyor. Ayrıca yapısında bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği ve varsa zamanla döktüğü, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olduğu biliniyor. Vücuttaki fazla suyun atılmasıyla, dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı oluyor.

    Kirazın ayrıca peklik ve kabızlık giderici özelliği bulunuyor. Özellikle bayat yemeklerle pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önleyen kiraz, aynı zamanda kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesini, yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlıyor. Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesinin deride kırışıklıkları önlediği ve giderdiği belirtiliyor.

    Karaciğerin dostu olan kiraz, hastalıklar, fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım ediyor. Karaciğer zamanla normale dönüyor ve safra salgısı artıyor. Böylece sindirim gücünü artırıyor. Kirazda bulunan ‘levüloz’ adlı şeker kolay sindirilebildiği için şeker hastaları hiçbir tehlike oluşmadan kiraz yiyebiliyor. Ayrıca içerdiği madensel madde ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı artırıyor. Yapısındaki bol fosforuyla

    sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlıyor. A vitamini kaynağı karoten içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin dostu.

    KİRAZIN MEYVESİ KADAR AĞACI DA ŞİFA KAYNAĞI

    Ağaç kabukları yüksek ateşe ve pekliğe iyi geliyor, yaprakları müshil olarak, çiçekleriyse göğsü yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Kirazı bağırsakları zayıf ve yüksek tansiyon sorunu olanların dikkatli tüketmeleri gerekiyor. Sapları, idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı kullanılıyor. Gölgede iyice kurutulan sapla hazırlanan şurup veya demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor. Saplar gerekirse kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor. Bir litre su içine bir küçük avuç sap

    konularak hazırlanacak demlemeden günde 3-4 fincan içiliyor. Bu demleme günde iki kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor. Ya da hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze veya kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor. Sapları ayrık ve Mısır püskülü ile kaynatılarak demlendiğinde ayak ve karın şişliği; arpa ile kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor. Dövülmüş çekirdeğinin kaynatılmış suyu idrar zoru

    sorununa yardımcı oluyor. Ayrıca çekirdekleri ısıtıldıktan sonra bir beze sarılarak karın bölgesinde ağrıların giderilmesi için kullanılıyor.

    KİRAZ ASPİRİNDEN DAHA FAYDALI

    Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi. Kirazın ayrıca damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine da faydalı olduğuna dikkat çeken Karadeniz, şöyle konuştu: “Menopoz döneminde faydalı olmaktadır. Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor. Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan ‘antosiyanin’ isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedir. Kirazda

    12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmektedir. Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktadır.”

    KİRAZ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR-NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

    Uzmanlar, kiraz alırken temiz, parlak ve hasarsız olmasına dikkat edilmesini istiyor. Uzmanlar, kiraz konusunda şu tavsiyelerde bulunuyor: “Rengi koyu olanlar her zaman daha tatlıdır. Saklarken kirazın saplarını çıkarmazsanız ömrü daha uzun olur. Yıkamadan plastik bir kaba koyup buzdolabında saklayın ve daima yemeden önce yıkayın. Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır. Taze kirazların 2-4 gün içinde tüketilmesi gerekir. Kirazı ayrıca derin dondurucuda

    saklayabilirsiniz. Bunun için kirazın çekirdeklerini çıkarmanız gerekir






    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Albalı Sapı Zayıflatırmı
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Qadınlar üçün.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 01.05.2012, 18:13
  2. Kiraz Sapı ile Zayıflama
    Konuyu Açan: Nirvana, Forum: Diyet.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 21.07.2011, 00:18
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 13.12.2010, 20:25
  4. Kiraz Sapı Çayı
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 26.10.2010, 17:25
  5. Kiraz Sapı’nın Faydaları Nelerdir
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Sağlık Genel.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 08.08.2009, 01:17

copyright

Soru Cevap

grafimx