REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Kahvaltılık Soslar

  1. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    kahvaltılık tarifleri - kahvaltı sosları - sos tarifleri


    Register
    Malzemeler :

    biber
    domates
    sarımsak
    elma sirkesi
    zeytinyağı
    fesleğen
    tuz,karabiber

    Hazırlanışı :

    Sarımsakları ince olarak kesin.Tavaya zeytinyağı ilave edin.
    Üzerine sarımsağı alın. Biberleri kesin.
    Üzerine biberleri ilave edip soteleyin.
    Daha sonra üzerine domatesleri ilave edip soteleyin.
    Üzerine karabiber ilave edin.
    Daha sonra servis tabağınsa alıp kahvaltıda servis edin.




    2 yemek kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı su
    tuz,nane,kimyon,karabiber
    isteğe göre 2 diş ezilmiş sarmısak
    isteğe göre bir tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi

    tüm malzemeleri iyice karıştırıp,servis yapıyoruz.

    Kahvaltı Sosu Tarifi 1

    Malzemeler

    10-15 adet kurutulmuş sivri biber
    5 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı kekik
    6 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Kuru biberler akşamdan ıslatılır.
    Ertesi günü birkaç parçaya kesilir, bir blendere konur.
    Üzerine tuz, kimyon, kekik ve zeytinyağı eklenir ve çekilir.
    Kahvaltılarda ekmeğe sürerek tüketilir.
    Kahvaltı Sosu Tarifi 2

    Malzemeler:

    1 su bardağı ev yapımı biber salçası
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    1 çay bardağı zeytinyağ
    1 çay kaşığı kimyon
    1 tutam karabiber
    1 çay kaşığı kekik
    1 tutam tuz

    Hazırlanışı

    Tüm malzemeler bir kabın içinde karıştırılır.
    Kahvaltılarınızda kızarmış ekmeğin üzerinde mükemmel bir tat.

    Kahvaltı Sosu Tarifi 3

    Malzemeler

    Sızma zeytinyağı
    Karabiber
    Ceviz içi
    Beyaz peynir
    Kaşar peynir
    Pul biber
    Kekik
    Nane
    Siyah veya yeşil zeytin ya da ikisi birden
    Bir tutam tuz
    Birkaç damla limon ( gerçek limon lütfen limon suyu diye satılan sitrik asit değil)

    Hazırlanışı

    1. Hepsini derin bir kaseye koyup karıştırıyoruz.
    Eğer o gün tüketilecekse ve hafta sonuysa sarımsak da eklenebilir. İyice karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine sürüyoruz; ekmek dilimlerini ister fırına sürün isterseniz soğuk yiyin.
    Ya da ekmekleri kızartıp sofraya getirin sosu da üstüne sürün.

    Kahvaltı Sosu Tarifi 4

    Malzemeler:

    * 5 kg. kırmızı biber(közlenip robottan geçirilmiş,közlemek zor gelirse haşlayıp kabuklarını soyabilirsiniz)
    * 3 kg.patlıcan (mutlaka közlenecek)
    * 2 kg. havuç(rendelenip 1 çay bar.su ile pişirilecek)
    * 2 kg.salça( hazır veya ev salçası)
    * 2-3 baş sarımsak
    * bir kaç defne yaprağı
    * 1/2 kg.bal veya 1 su.bar. şeker
    * 750 gr.sıvıyağ
    * 10 adet aspirin(eritilmiş)
    * kimyon (damak tadına göre 1 tat, kaş.)
    * tuz,karabiber
    * isteğe göre baharat( bu damak tadınıza kalıyor)

    Hazırlanışı:

    Patlıcan ,biber,havuç ve salça karıştırılıp ateşte koyulaşana dek pişirilir.Dövülmüş sarımsak,defne yaprağı,baharatlar,bal veya şeker eklenir biraz daha kaynatılır(sürekli karıştırın bu aşamadan sonra dibi tutabilir) Sıvıyağ bir tencerede kızdırılıp malzemelere eklenip karıştırılır en son aspirin koyulup yağ ile malzeme birbirini tutana dek 10 dak kadar pişirilir .Sıcakken kavanozlara doldurulup kapakları kapatılır,battaniyeye sarılıp soğuyana dek bekletilir yada kavanozlar konserve gibi 10 dak kaynatılır


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kahvaltılık Salça

    Register
    Kahvaltılık salça malzemeleri

    4 kırmızı biber

    1 yemek kaşığı biber salçası

    1 çay bardağı ceviz içi

    1 diş sarımsak

    1 dilim bayat ekmek içi

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    1 tutam karabiber

    1 tutam tuz

    Kahvaltılık salça hazırlanışı

    Kırmızı biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin.
    Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak mutfak robotunda ezin.

    Biber salçası, bayat ekmek içi, dövülmüş ceviz,
    ince kıyılmış sarımsak, karabiber,
    tuz ve zeytinyağı ilave ederek tekrar mutfak robotunda karıştırın.
    Kavanoza aktarıp üzerine zeytinyağı gezdirerek
    buzdolabında muhafaza edin.
    Ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis yapın.
    Afiyet olsun.
    Kahvaltılık salça artık hazır, afiyet olsun.



    Fındıklı Acıka


    Register
    Fındıklı acıka malzemeleri

    1 su bardağı toz fındık

    2 yemek kaşığı acı biber salçası

    2 dilim bayat ekmek içi

    1 çay bardağı fındık yağı

    1 diş sarımsak

    1 tatlı kaşığı pul biber

    Yarım çay kaşığı kimyon

    Tuz, karabiber


    Fındıklı acıka hazırlanışı

    Ekmekleri ıslatıp diğer malzemelerle birlikte mutfak robotuna alın ve karıştırın.

    Servis tabağına alıp dövülmüş fındık ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun.
    Fındıklı acıka artık hazır, afiyet olsun.
  3. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kahvaltılık Lütenitsa Tarifi
    Register
    Malzemeler,

    3 kg salçalık domates
    1 kg Kırmızı etli biber
    Yarım kilo Patlıcan
    250 gram havuç
    2 çay bardağı sirke
    1 Baş sarımsak
    1 Tatlı tuz
    1 Yemek kaşığı sıvıyağ1 Tatlı kaşığı Toz şeker


    Hazırlanışı,

    Patlıcan ve Kırmızı biberleri közleyin.
    Kabuklarını soyup mutfak robotunda Çekin.
    Havucun kabuklarını soyup yumuşayana
    sorunu çözecek kadar bol suda haşlayın.
    Haşlanan havucu mutfak robotunda Çekin.
    Domatesların kabuklarını soyup mutfak robotunda Çekin.
    Büyükbir tencereye çektiğiniz püresini Alin domates.
    Icine Patlıcan, Kırmızı biber ve havucu ekleyin.
    Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana sorunu çözecek kadar pişirin.
    Karışım göz göz kaynamaya başladıktan Hiçbiri sirke, tuz, yağ,
    Toz şeker ve rendelenmiş sarımsak gittiğiniz.
    Iyice karıştırıp tencereyi ocaktan indirin.
    Tenceredeki lütenitsa soğuduktan Hiçbiri cam kavanozlara gittiğiniz ödersiniz.
    Kavanozların kapağını sıkıca kapatın.
    Büyük Bir tencerenin icine kavanozları yerleştirin.
    Yarısına Gelecek sorunu çözecek kadar su ilave edin
    Su kaynadıktan 15 dakika kisik Hiçbiri tencereyi ocaktan indirin.
    Soğuduktan yapın servis.


    Notlar,

    Zahmetli görünse de nefis Bir tadı var. Sofralarınızın vazgeçilmez tadı olabilir.
    Lütenitsayı kaynatırken sürekli karıştırmalısınız yoksa Dibi Tutar.
    Lütenitsayı Sadece kahvaltılarda degil, Makarna ve et yemeklerinin uzerinde sos olarak da tüketebilirsiniz.
  4. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Domates Sosu
    Register
    Malzemeler

    Domates
    Sarımsak
    Tuz
    Zeytinyağ
    Nane
    Maydonoz

    Hazırlanışı

    Domatesler ve sarımsak rendelenir. İçersine zetinyağı ve tuz ilave edilir. Eğer yeşillik seviyorsanız ince kıyılmış maydonoz ve yaş yada kuru nane birer tutam ilave edilerek masaya getirilir. Kahvaltıda çıtır ekmek bandırılır ve yanına peynir ilavesi ila süper gider.
  5. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kahvaltılık acılı sos Acuka
    Register
    Malzemeler
    1 çorba kaşığı domates salçası,

    1 çorba kaşığı biber salçası,

    1 çay bardağı ezilmiş ceviz içi,

    1/2 çay bardağı sıvı yağ,

    2 dilim ufalanmış ekmek içi,

    2 diş ezilmiş sarımsak,

    1'er çay kaşığı karabiber, kimyon ve isot.

    Hazırlanışı:


    Yukarıdaki malzemeleri iyice karıştırın ve işte acuka sosunuz hazır.
  6. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Közlenmiş Kırmızı Biber
    Register
    Malzemeler

    4 adet dolmalık kırmızı biber
    zeytinyağı
    sarımsak
    sirke

    Hazırlanışı


    Kırmızı biberler fırında közlenir.
    Kabukları soyulup çekirdekleri ayıklandıkan sonra şerit şerit kesilir.
    Bir kapta Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve sirke karıştırılır.
    Karışım kırmızı biberlerin üzerine dökülerek servis edilir.

    Notlar

    İstenilirse maydanoz ile süslenebilir.
    Bu tarif istenilirse mikrodalga fırında da yapılabilir.
    En yüksek watta 5 dakika kadar
    tutulduğunda biberler közlenmiş olur.


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Soslar Hakkında Genel Bilgiler
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.10.2012, 00:33
  2. Balık için Özel Soslar
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 01.02.2012, 23:10
  3. Soslar Hakkında
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.04.2010, 00:57
  4. Zeytinyağlı Soslar
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 30.03.2009, 23:29
  5. Kırmızı etlere özel soslar
    Konuyu Açan: hmask, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 26
    Son Mesaj : 08.07.2008, 08:18

copyright

Soru Cevap

izmit düğün salonları - grafimx