Kahvaltılık Tarifler

  1. kahvaltı tarifleri - kahvaltıda yapılabilecek tarifler


    fırında omletli ekmek
    Malzemeler:
    1 adet bayat ekmek
    250 gr peynir
    3 adet yumurta
    4-5 adet yeşil sivri biber
    kırmızı pulbiber(isteğe bağlı)
    tuz (peynir tuzsuz ise )
    Ekmekleri yağlamak için rama

    Yapılışı:
    Ekmekleri dilimleyin.
    Üzerlerine yağ sürün.
    Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin.
    Peyniri bir kabın içinde ezin.
    Yumurtaları çırpıp içine ilave edin.
    Biberleri yemeklik doğrayın. Biberleri de yumurtalı karışıma ilave edin.
    Karışıma gerek duyuyorsanız tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün.
    İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber sepin.
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
    Sıcak olarak servis yapın
    afiyet olsun.


    karışık kızartma

    malzemeler:

    3 patates
    3 patlıcan
    4 domates
    10 sivribiber
    10 sarımsak
    1,5 su bardağı ayçiçek yağı
    1 çay kaşığı ( varsa öğütülmüş) karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    hazırlanması:
    1. sebzelerin hepsini yıkayın. 3 patatesi soyun. yarım parmak kalınlığındaki daireler şeklinde kesin. (bütün sebzeleri aynı şekilde doğramak kaydıyla dilediğiniz doğrama şeklini seçebilirsiniz.)

    2. 1,5 su bardağı ayçiçek yağını kızartma tavasına koyup kızdırın. yağ kızınca patatesleri atıp kızartın. patatesler kızarırken 3 patlıcanı alacalı soyup bir parmak kalınlığında kesin. sarımsakları soyun. biberlerin saplarını kesip ikiye bölün. domateslerin kabuklarını soyup, birer parmak kalınlığında dairelere bölün. (her domatesten 3 eşit parça çıkacak şekilde)

    3. kızaran patatesleri kevgire veya kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. sırayla patlıcanları, biber ve sarımsakları kızartıp kevgire alın. (süzülenleri servis tabağına alın.) patates ve patlıcanları servis tabağına ayrı ayrı dizin.

    4. tavada kalan yağı boşaltın. tavaya domatesleri koyun. domateslerin her iki tarafını da kızartın. tabaktaki sebzelerin üzerine tuz serpin. domatesleri sebzelerin üzerine dizip, bir miktar daha tuz serpin. en son domateslerin üzerine gelecek şekilde karabiber öğütün.

    spiral sosis
    Malzemeler:

    (5 kişilik)

    5 adet sosis
    5 yaprak milföy
    1 yumurta sarısı

    HAZIRLANIŞI :
    Buzluktan çıkarttığınız milföyleri oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletin. Parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin.
    Sosisleri ikiye bölün. Milföy şeritlerini sosislere spiral şeklinde sarın. Hamura sarılmış sosisleri yağlanmış tepsiye 2 cm aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    Spiral sosisleri önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

     

     

    AYIŞIĞI - 19.05.2009 - 13:27
  2. kahvaltıda ne yapabilirim - pratik kahvaltılıklar - aperatif kahvaltılık


    Lor peynirli patatesli kroket


    Malzemeler

    *1 kg kadar haşlanmış ve ezilmiş patates,
    *1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
    *lor peyniri 250 gr kadar
    *Tuz,
    *maydanoz veya taze soğan
    *Galeta unu,
    *Kızartmak için sıvıyağ
    Hazırlanışı

    Patatesler haşlanır ve ezilir.Kaşar ve tuz ilave edilen patates iyice karıştırılır. Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp ortası açılır ve lorla karıştırılmış maydanoz yada taze soğanla konur. Tekrar yuvarlanarak patates kapatılır. Galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.


    Peynirli ekmek


    Malzemeler

    * 3 adet akdeniz ekmeği (halk ekmek)
    * 1 adet yumurta
    * 1 çay kaşığı sızma zeytin yağı
    * kibrit kutusu kadar beyaz peynir
    * tuz,karabiber ve pulbiber

    Hazırlanışı

    Tüm malzemeleri çırpın.Ekmekleri ikiye bölün.Üzerine karışımdan sürün. Fırının ızgara kısmında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...


    Sıcak patates

    Malzemeler

    *4-5 adet patates( tercihen bebek patates)
    *1 yemek kaşığı mayonez
    *1-2 sap taze soğan
    *3 yemek kaşığı yoğurt(sulu olmasın)
    *tuz, karabiber
    *1 yemek kaşığı tereyağı veya sızma zeytinyağı
    Hazırlanışı

    Patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soymayacağız. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip haşlanan patatesleri koyalım. Patates ezici ya da bir kaşıkla her patatesin üzerine bastıralım ki parçalansın. Ama iyi ayar yapın kabuklarından iyice kopmasın. Üzerine tereyağı parçacıkları koyun her patatesin üzerine. Ardından karabiber ve tuz serpin. Önceden ısıtılmış 225 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis yaparken mayonez ve yoğurtla çırptığınız sostan üzerlerine 1 kaşık koyup doğranmış taze soğanlardan serpin. Afiyet olsun…

     

     

    AYIŞIĞI - 01.05.2010 - 12:36
  3. kahvaltılık kolay ekmek pizza



    Malzemeler
    1 adet ekmek
    3 adet domates
    5 adet sivri biber
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    2 adet sosis ( küçük ise 4 adet )
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    Hazırlanışı : Domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyelim. Biberleri de ince ince doğrayalım. Bİr tava içerisine sıvı yağı dökelim ve doğradığımız biberleri biraz kavuralım. Daha sonrada domatesleri ekleyelim tuzunuda ayarlayarak biraz daha pişirelim. Ekmeği dilimleyelim ve bir tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine hazırlamış olduğumuz domates ve biberli harcı yayalım. Sosisleri halkalar şeklinde dilimleyelim ve ekmeklerin üzerine yerleştirelim. En üste de rendelediğimiz kaşarları yayalım. Fırına sürerek 160 derecede pişmeye bırakalım. Kaşar peynir eriyip kızardığında fırından alalım. Afiyet olsun.

     

     

    AYIŞIĞI - 24.04.2011 - 12:00
  4. milföylü haşhaşlı simit tarifi



    8 milföy hamuru

    1 tatlı kaşığı kekik

    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

    1 yumurta akı


    Milföy simitler:
    Milföy hamurlarını halka şeklinde kesin.
    üzerlerine yumurta akı sürün.
    Bir kasede baharatları karıştırın.
    Milföylerin üzerine bolca serpin.
    önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış
    fırında 15-20 dakika pişirin.
    üzerileri kızarınca fırından alıp servis yapın.

     

     

    AYIŞIĞI - 12.09.2011 - 05:46
  5. acılı ezme



    Malzemeler
    1 kırmızı soğan
    10gr maydanoz yaprağı
    15gr zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı nar ekşisi
    1/2 limon
    20gr acı biber salçası
    80gr yeşil biber
    5-6 domates
    Yeterince tuz
    Yapılışı
    Soğanı dörde bölüp hazneye atın. 5 saniye 5 Hız doğrayın. Aynı işlemi bir kez daha tekrar edin. Ayrı bir tabağa alın.
    Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın
    Zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve acı biber salçasını ekleyin. 10 saniye 5 Hız çırpın.
    Biberlerin çekirdeklerini temizleyip büyükçe doğrayın. Hızı 2'den 5'e arttırarak ve 3 kez işlemi tekrar ederek toplam 5 saniye doğrayın.
    Domatesleri dörde bölün. İçindeki çekirdekleri çıkartın (Atmayın, daha sonra başka bir yemekte kullanırsınız)
    Domatesleri de hazneye koyun. Hızı 2'den 5'e arttırarak ve 3 kez işlemi tekrar ederek toplam 5sn doğrayın.
    Ayrı bir tabağa aldığınız soğanları tuzla ovun ve suyunu sıkın. Suyun altından geçirin ve bir kez daha sıkın. (Bu maddeyi tercihe göre uygulamayabilirsiniz)
    Soğanı da karışıma ekleyin, tuz ekin. Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçerek 5 saniye 2 Hız karıştırın.
    Acılı ezmenizi servis kabına alıp, servis etmeden önce tadının oturması için 1 saat buzdolabında bekletin.

     

     

    AYIŞIĞI - 19.09.2011 - 02:50
  6. acılı kolay ezme



    Malzemeler:

    2 domates
    2 sivribiber
    1 soğan
    2 diş sarımsak
    Maydanoz

    Yapılışı

    1- Tüm malzemeler doğranıp rondoda çekilir.
    2- Bir süzgecin üzerine konularak fazla suyunun akması sağlanır.
    3- Salça, limon suyu, tuz, baharatlar (kuru nane, keki, kırmızı pulbiber, karabiber)
    hep birlikte süzülen ezmenin üzerine konulup karıştırılır.
    Limon yerine nar ekşisi de kullanılabilir.

     

     

    AYIŞIĞI - 08.10.2011 - 01:54
  7. lavaş gözleme



    Lavaş gözleme malzemeleri

    8 lavaş ekmeği

    150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

    1 kırmızıbiber

    Yarım çay bardağı

    ince kıyılmış maydanoz

    1 çay bardağı süt

    30 gr tereyağı

    Lavaş gözleme hazırlanışı


    Tereyağını eritin ve süt ile karıştırın.
    Lavaş ekmeklerinin üzerlerine fırçayla sürün.
    Kırmızıbiberi çok küçük doğrayın.
    Rendelenmiş kaşar peynirini 4 lavaş ekmeğinin üzerine yayın.
    Kırmızıbiber ve maydanoz serpiştirin.
    Diğer lavaşları üzerlerine kapatın.
    Yapışmaz tavaya bir miktar tereyağı sürün ve lavaşları önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
    Dilimleyerek sıcak servis yapın.
    Lavaş gözleme artık hazır, afiyet olsun.

     

     

    AYIŞIĞI - 23.10.2011 - 21:28
  8. kıymalı ekmek rulolarI



    Kıymalı ekmek ruloları malzemeleri

    1 paket büyük boy tost ekmeği

    3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    100 gr tereyağı

    200 gr kıyma

    1 soğan

    1 domates

    1 diş sarımsak

    Tuz

    Karabiber

    Kimyon

    Kırmızı pul biber

    Servis için

    Sarımsaklı yoğurt

    çörek otu

    Taze nane

    Kıymalı ekmek ruloları:

    Soğan ve sarımsağı küçük doğrayıp ayçiçeği yağında birkaç dakika soteleyin.
    Kıyma ve küp doğranmış domatesi ekleyip kavurun.
    Tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alarak ılınmaya bırakın.

    Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin.
    Merdane yardımı ile inceltebildiğiniz kadar inceltin.
    Kenar kısmına kıymalı harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarın.

    Ruloları temiz ve nemli bir bezin içine yanyana dizip sararak 15 dakika bekletin.

    Ruloların üzerine tereyağı sürüp yapışmaz tavada kızarıncaya kadar pişirin.
    Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip çörek otu serpiştirin.
    Taze nane yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

    Kıymalı ekmek ruloları artık hazır, afiyet olsun.

     

     

    AYIŞIĞI - 04.12.2011 - 01:33
  9. pratik peynirli pay



    Malzemeler
    10 çorba kaşığı tepeleme un
    125 gram oda sıcaklığında margarin
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu

    İç malzeme:
    250 gram beyaz peynir
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
    Pulbiber, karabiber

    Üzerine: 1 su bardağı süt
    1 adet yumurta
    3-4 adet kiraz domates

    Peynirli Pay Yapılışı
    Öncelikle hamur için unu derin bir kaseye alın. İçine margarin, yoğurt, kabartma tozu ve yumurtayı ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun yarıdan fazlasını tart kalıbına, kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle yayın. İç malzeme için rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, pulbiber ve karabiberi karıştırıp hamurun üzerine dökün. Ayırdığınız hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayıp uzun şeritler hazırlayın. Peynirli harcın üzerine bu şeritleri kafes şeklinde yerleştirin. Payın üzerine çırpılmış süt ve yumurta karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış
    180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıbı fırından çıkarıp şeritlerin arasına ortadan ikiye kesilmiş
    kiraz domatesler dizip 1-2 dakika daha fırında bekletip çıkarın. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp dilimleyerek
    servis yapın.

     

     

    AYIŞIĞI - 03.02.2012 - 12:38



Benzer Konular

  1. Tok Tutan Tarifler - 2
    Konuyu Açan: AĞRAZ, Forum: Diyet Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.02.2013, 15:02
  2. Tok Tutan Tarifler - 1
    Konuyu Açan: AĞRAZ, Forum: Diyet Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.02.2013, 15:00
  3. Kaşarlı Kırmızı Biber - Kahvaltılık Tarifler
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Diğer Yemek Tarifleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 14.10.2012, 19:04
  4. Kahvaltılık Tarifler
    Konuyu Açan: cay_guzeli, Forum: Diğer Yemek Tarifleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 18.09.2011, 15:07
  5. Kahvaltılık Tarifler
    Konuyu Açan: Nerqish, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj : 23.05.2008, 11:06

copyright

Soru Cevap