REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Yaz Çorbaları Hafif

  1. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    çorba çeşitleri - yaz çorbaları - hafif çorbalar



    hafif çorba
    Malzemeler:
    - 2 adet havuç
    - 1 adet soğan
    - 2 adet patates
    - 1 adet domates
    - ½ demet maydanoz
    - 1 çorba kaşığı soya sosu Yapılışı:
    Bütün malzemeyi iri parçalar halinde doğrayıp tencereye koyun, su ilave edip tencereye koyun ve pişirin. Soya sosu ilave edin.
    Afiyet olsun.


    yaz çorbası
    Register
    malzemesi:(6 kişilik)
    -1 küçük soğan
    -1 büyük boy havuç
    -1patates
    -1 pırasa
    -1 çarliston biber
    - 1 çay bardağı kuskus
    - 1 yemek kaşığı zeytin yağı

    ayrıca:
    -2 talı kaşığı sebzeli çeşni
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -1 tatlı kaşığı kurutulmus dere otu
    -kırmızı pul biber

    hazırlanışı:
    zeytin yağı ile Doğranmış Soğanları kavurun.Rendelenmiş havuc ve patatesi ekleyip 2-3 dakika çevirin,(yağ az olduğundan tencerenin dibine sebzelerin yapışmaması için az kaynamış su ilave edebilirsinız.) ince ince yaprakları ile birlikte doğranmış pırasayı ve biberide ekleyip 2-3 dakika daha çevirin.1 litre kaynamış suyu ekleyin,kaynamasını beklemeden kuskusları ve baharatları ilave edin ve kuskus pişene kadar kaynatın.demlendikten sonra servis edebilirsiniz..


    yaz çorbası 2

    Malzemeler :
    1 su bardağı buğday
    1 su bardağı nohut
    2 su bardağı yoğurt
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    Birkaç dal taze nane
    Yarım limonun suyu
    1 çay bardağı sıvı yağ

    Hazırlanışı :
    Buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Ayrı tencerelerde haşlayın.

    Daha sonra, buğday ve nohutları aynı tencereye boşaltıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Suyu bir taşım kaynatıp sonra soğumaya bırakın.

    İçine iki su bardağı yoğurt ilave edin. Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyıp, çorbaya ekleyin. Kaselere boşaltın. Limon suyunu ekleyin. Kasenin ortasına buz küpleri koyarak servis yapın.


    Register

    Yaz çorbası 3

    Malzemeler

    8 bardak et suyu
    1 büyük havuç
    4 büyük sarı patates
    2 küçük kabak
    2 orta dolmalık biber
    200 gram taze fasulye
    5 orta domates
    1/2 bardak bezelye
    2 orta boy kurusoğan
    3 yemek kaşığı tereyağ
    maydanoz,dereotu,kereviz yaprağı
    4 diş sarmısak
    Tuz

    1 — Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı tereyağ, küçük kesilmiş 2 orta soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış 1 büyükçe havuç, hepsi kıyılmış 4 diş sarımsak, 1 demet maydanoz ve yarım demet kereviz yaprağı koyarak, durmadan karıştırmak suretiyle 5 dakika kadar kavuralım, sonra bunlara soyulmuş ve küçük kesilmiş 5 orta domates ilâve ederek, domatesleri de soğanlarla 5 dakika daha kavurmaya devam edelim, sonra bunlara 8 bardak et suyu ile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak, kaynamaya bırakalım.

    2 — Kaynayınca, tencereye, soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış 4 büyükçe sarı patates, 1 küçük kabak, kenarları alınmış, çeyrek parmak en ve boyunda doğranmış kesinlikle kart olmayan çalı fasulyesi, ateşte kızartılmış ve kabukları soyulmuş ve küçükçe doğranmış 2 orta dolmalık biberle, varsa yarım bardak da iç bezelye ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatalım ve çorbadaki sebzeler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı
    40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım, sonra çorbaya kıyılmış 1 demet dereotu katalım, iyice bir karıştırdıktan sonra kâseye alalım ve servis yapalım.


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    bayat ekmekle yaz çorbaları


    Register
    Hünkâr çorbası malzemeleri

    1 bayat ekmek içi

    1 su bardağı süzme yoğurt

    8 su bardağı et suyu

    Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber

    2 çorba kaşığı margarin, tuz
    # Hünkâr çorbası hazırlanışı

    Hünkâr çorbası: Ekmek içini ufalayıp derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. 7-8 saat bekletip tekrar karıştırın.
    Bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu ekmek içini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin.
    Margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.
  3. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    ayranlı çorba - erzincan ayran çorbası - ayran aşı çorbası


    Register
    Malzemeler

    2 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım su bardağı kuru fasulye (şeker Fasulyesi)
    1 demet dereotu
    4 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt)
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Bir gece önceden buğday ve fasulyeyi ıslayınız
    .Yumuşayan fasulyeleri ve buğdayları
    yıkayınız ve bol su içerisinde beraber haşlayınız.
    Haşlanma suyu bakliyatların üzerini 4-5 parmak geçmelidir.
    Tuzunu ekleyin.
    Soğumaya bırakın ve çatal yardımıyla
    koyu ayran kıvamına getirdiğiniz yoğurdu ilave edin
    .İyice karıştırıp soğuk servis yapınız.
  4. Yazan: Dilara66-Gülümcan
    Dilara66-Gülümcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sunum yapan ellerine sağlık,
    Bunları okurken insanın karnı
    Acıkıyor...
    Ellerin dert görmesin gülüm...
    Candan teşekkürler… Register
  5. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    soğuk buğday çorbası


    Register
    Malzemeler:

    300 g light yoğurt
    1 adet limonun suyu
    150 gr haşlanmış yarma buğday
    1 bağ taze nane
    2 dal dereotu
    3 bardak su

    Yapılışı:

    Yoğurt ve limon suyu ile yoğun kıvamda ayran yapıp, dereotu, nane ve haşlanmış buğdayları ekleyip soğuk servis yapınız.
  6. Yazan: Dilara66-Gülümcan
    Dilara66-Gülümcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gülüm;
    Ellerine, kollarına sağlık...
    Sıcak yaz günlerinde serin serin
    ne lezzetli olur...
    Candan teşekkürler...Register

    Register
  7. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sağol dilaracığım Register
  8. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    yoğurt çorbası


    Register
    Malzemeler
    1 kg yoğurt
    1,5 bardak su
    1 bardak arpa şehriye
    ½ bardak haşlanmış nohut
    Yarım demet nane
    Yarım demet maydanoz
    Zeytinyağı ve kırmızı pul biber

    Hazırlanışı
    Şehriyeyi az sıvıyağda hafifçe kavurup
    üstünü biraz geçecek kadar su ekleyip
    kapağını kapayalım ve haşlayalım.
    Yoğurda su ve tuz ekleyip iyice çırpalım.
    İsterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz ama çok da sıvı olmasın,
    biraz kıvamı olsun.
    İçine haşlanmış nohut, şehriye,
    ince kıyılmış dere otu ve taze naneyi ekleyip karıştıralım.
    Servis ederken zeytinyağında
    kırmızıbiber kızdırıp üstüne gezdirelim.
  9. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    yaz çorbası


    Register
    Malzemeler

    Yeşil mercimek
    Yoğurt
    Dere otu, tuz

    Yapılışı

    Mercimekleri yıkayıp tuz'unu da ekleyip haşlayın,
    haşlanıp suyu süzülmüş mercimeği az sulandırılmış
    yoğurdu ve doğranmış dere otunu da ekleyip karıştırın,
    isterseniz haşlanmış mercimeği saklama
    kabında buzdolabında saklayıp yiyeceğiniz
    kadar yoğurtlayıp servis edebilirsiniz.


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Bebek Çorbaları
    Konuyu Açan: AĞRAZ, Forum: Bebek Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 26.12.2012, 14:33
  2. Hafif Çikolata Mus
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.07.2011, 01:07
  3. Bebek Çorbaları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Bebek Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.04.2010, 13:54
  4. Hafif ve Tüy Siklet
    Konuyu Açan: COCO, Forum: Ilginç Ve Komik Resimler.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj : 07.06.2009, 16:55
  5. Hafif yemek
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Ilginç Ve Komik Resimler.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj : 25.02.2009, 18:27

copyright

Soru Cevap

grafimx