Yaz Çorbaları Hafif

  1. çorba çeşitleri - yaz çorbaları - hafif çorbalar



    hafif çorba
    Malzemeler:
    - 2 adet havuç
    - 1 adet soğan
    - 2 adet patates
    - 1 adet domates
    - ½ demet maydanoz
    - 1 çorba kaşığı soya sosu Yapılışı:
    Bütün malzemeyi iri parçalar halinde doğrayıp tencereye koyun, su ilave edip tencereye koyun ve pişirin. Soya sosu ilave edin.
    Afiyet olsun.


    yaz çorbası

    malzemesi:(6 kişilik)
    -1 küçük soğan
    -1 büyük boy havuç
    -1patates
    -1 pırasa
    -1 çarliston biber
    - 1 çay bardağı kuskus
    - 1 yemek kaşığı zeytin yağı

    ayrıca:
    -2 talı kaşığı sebzeli çeşni
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -1 tatlı kaşığı kurutulmus dere otu
    -kırmızı pul biber

    hazırlanışı:
    zeytin yağı ile Doğranmış Soğanları kavurun.Rendelenmiş havuc ve patatesi ekleyip 2-3 dakika çevirin,(yağ az olduğundan tencerenin dibine sebzelerin yapışmaması için az kaynamış su ilave edebilirsinız.) ince ince yaprakları ile birlikte doğranmış pırasayı ve biberide ekleyip 2-3 dakika daha çevirin.1 litre kaynamış suyu ekleyin,kaynamasını beklemeden kuskusları ve baharatları ilave edin ve kuskus pişene kadar kaynatın.demlendikten sonra servis edebilirsiniz..


    yaz çorbası 2

    Malzemeler :
    1 su bardağı buğday
    1 su bardağı nohut
    2 su bardağı yoğurt
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    Birkaç dal taze nane
    Yarım limonun suyu
    1 çay bardağı sıvı yağ

    Hazırlanışı :
    Buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Ayrı tencerelerde haşlayın.

    Daha sonra, buğday ve nohutları aynı tencereye boşaltıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Suyu bir taşım kaynatıp sonra soğumaya bırakın.

    İçine iki su bardağı yoğurt ilave edin. Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyıp, çorbaya ekleyin. Kaselere boşaltın. Limon suyunu ekleyin. Kasenin ortasına buz küpleri koyarak servis yapın.




    Yaz çorbası 3

    Malzemeler

    8 bardak et suyu
    1 büyük havuç
    4 büyük sarı patates
    2 küçük kabak
    2 orta dolmalık biber
    200 gram taze fasulye
    5 orta domates
    1/2 bardak bezelye
    2 orta boy kurusoğan
    3 yemek kaşığı tereyağ
    maydanoz,dereotu,kereviz yaprağı
    4 diş sarmısak
    Tuz

    1 — Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı tereyağ, küçük kesilmiş 2 orta soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış 1 büyükçe havuç, hepsi kıyılmış 4 diş sarımsak, 1 demet maydanoz ve yarım demet kereviz yaprağı koyarak, durmadan karıştırmak suretiyle 5 dakika kadar kavuralım, sonra bunlara soyulmuş ve küçük kesilmiş 5 orta domates ilâve ederek, domatesleri de soğanlarla 5 dakika daha kavurmaya devam edelim, sonra bunlara 8 bardak et suyu ile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak, kaynamaya bırakalım.

    2 — Kaynayınca, tencereye, soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış 4 büyükçe sarı patates, 1 küçük kabak, kenarları alınmış, çeyrek parmak en ve boyunda doğranmış kesinlikle kart olmayan çalı fasulyesi, ateşte kızartılmış ve kabukları soyulmuş ve küçükçe doğranmış 2 orta dolmalık biberle, varsa yarım bardak da iç bezelye ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatalım ve çorbadaki sebzeler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı
    40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım, sonra çorbaya kıyılmış 1 demet dereotu katalım, iyice bir karıştırdıktan sonra kâseye alalım ve servis yapalım.

     

     

    AYIŞIĞI - 29.06.2009 - 17:04
  2. bayat ekmekle yaz çorbaları



    Hünkâr çorbası malzemeleri

    1 bayat ekmek içi

    1 su bardağı süzme yoğurt

    8 su bardağı et suyu

    Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber

    2 çorba kaşığı margarin, tuz
    # Hünkâr çorbası hazırlanışı

    Hünkâr çorbası: Ekmek içini ufalayıp derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. 7-8 saat bekletip tekrar karıştırın.
    Bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu ekmek içini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin.
    Margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuz ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.

     

     

    AYIŞIĞI - 28.07.2010 - 00:19
  3. ayranlı çorba - erzincan ayran çorbası - ayran aşı çorbası



    Malzemeler

    2 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım su bardağı kuru fasulye (şeker Fasulyesi)
    1 demet dereotu
    4 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt)
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Bir gece önceden buğday ve fasulyeyi ıslayınız
    .Yumuşayan fasulyeleri ve buğdayları
    yıkayınız ve bol su içerisinde beraber haşlayınız.
    Haşlanma suyu bakliyatların üzerini 4-5 parmak geçmelidir.
    Tuzunu ekleyin.
    Soğumaya bırakın ve çatal yardımıyla
    koyu ayran kıvamına getirdiğiniz yoğurdu ilave edin
    .İyice karıştırıp soğuk servis yapınız.

     

     

    AYIŞIĞI - 06.06.2011 - 22:55
  4. Sunum yapan ellerine sağlık,
    Bunları okurken insanın karnı
    Acıkıyor...
    Ellerin dert görmesin gülüm...
    Candan teşekkürler…

     

     

    Dilara66-Gülümcan - 06.06.2011 - 23:05
  5. soğuk buğday çorbası



    Malzemeler:

    300 g light yoğurt
    1 adet limonun suyu
    150 gr haşlanmış yarma buğday
    1 bağ taze nane
    2 dal dereotu
    3 bardak su

    Yapılışı:

    Yoğurt ve limon suyu ile yoğun kıvamda ayran yapıp, dereotu, nane ve haşlanmış buğdayları ekleyip soğuk servis yapınız.

     

     

    AYIŞIĞI - 08.06.2011 - 20:37
  6. Gülüm;
    Ellerine, kollarına sağlık...
    Sıcak yaz günlerinde serin serin
    ne lezzetli olur...
    Candan teşekkürler...

     

     

    Dilara66-Gülümcan - 08.06.2011 - 22:22
  7. Sağol dilaracığım

     

     

    AYIŞIĞI - 08.06.2011 - 23:09
  8. yoğurt çorbası



    Malzemeler
    1 kg yoğurt
    1,5 bardak su
    1 bardak arpa şehriye
    ½ bardak haşlanmış nohut
    Yarım demet nane
    Yarım demet maydanoz
    Zeytinyağı ve kırmızı pul biber

    Hazırlanışı
    Şehriyeyi az sıvıyağda hafifçe kavurup
    üstünü biraz geçecek kadar su ekleyip
    kapağını kapayalım ve haşlayalım.
    Yoğurda su ve tuz ekleyip iyice çırpalım.
    İsterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz ama çok da sıvı olmasın,
    biraz kıvamı olsun.
    İçine haşlanmış nohut, şehriye,
    ince kıyılmış dere otu ve taze naneyi ekleyip karıştıralım.
    Servis ederken zeytinyağında
    kırmızıbiber kızdırıp üstüne gezdirelim.

     

     

    AYIŞIĞI - 04.07.2011 - 20:36
  9. yaz çorbası



    Malzemeler

    Yeşil mercimek
    Yoğurt
    Dere otu, tuz

    Yapılışı

    Mercimekleri yıkayıp tuz'unu da ekleyip haşlayın,
    haşlanıp suyu süzülmüş mercimeği az sulandırılmış
    yoğurdu ve doğranmış dere otunu da ekleyip karıştırın,
    isterseniz haşlanmış mercimeği saklama
    kabında buzdolabında saklayıp yiyeceğiniz
    kadar yoğurtlayıp servis edebilirsiniz.

     

     

    AYIŞIĞI - 26.07.2011 - 00:57



Benzer Konular

  1. Bebek Çorbaları
    Konuyu Açan: AĞRAZ, Forum: Bebek Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 26.12.2012, 15:33
  2. Hafif Çikolata Mus
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.07.2011, 02:07
  3. Bebek Çorbaları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Bebek Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.04.2010, 14:54
  4. Hafif ve Tüy Siklet
    Konuyu Açan: COCO, Forum: Ilginç Ve Komik Resimler.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj : 07.06.2009, 17:55
  5. Hafif yemek
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Ilginç Ve Komik Resimler.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj : 25.02.2009, 19:27

copyright

Soru Cevap