REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Biyoloji Soruları 150 Soru Ve Cevap

  1. Yazan: Leyl-i Lal
    Leyl-i Lal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    Biyoloji Soruları - Biyoloji Soruları nelerdir




    1.Soğan zarının mikroskopta incelenmesinde,iyot çözeltisi kullanılmasının amacı nedir?
    A)zarın kimyasal yapısını korumak
    B)zarın boyanabilen kısımlarının net görülmesini sağlamak
    C)sadece hücre çekirdeğini boyamak
    D)sadece stoplazmayı boyamak
    Cevap:B
    2.Bilinen en küçük canlı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)bakteri B)öglena
    C)amip D)virüs
    Cevap
    3.Aşağıdaki organellerden hangisi hem çekirdekli hem de çekirdeksiz hücrelerde bulunur?
    A)çekirdek zarı B)kloroplast
    C)ribozom D)mitokondri
    Cevap:C
    4.Bitki hücresinin karakteristik özelliklerini görmek isteyen bir öğrenci aşağıdakilerden hangisini incelemelidir?
    A)emici tüy hücresini
    B)nohut bitkisinin yaprak hücresini
    C)fasulye bitkisinin taç yaprak hücresini
    D)gül bitkisinin taç yaprak hücresini
    Cevap:B
    5.Aşağıdaki organellerin hangisi hücrede korbonhidrat sentezi yapar?
    A)ribozom B)lizozom
    C)kloroplast D)kromoplast
    Cevap:C
    6.İnsanlarda kalıtsal karakterlerin oluşma yeri neresidir?
    A)beyin B)omurilik
    C)kromozom D)sitoplazma
    Cevap:C
    7.Aşağıdakilerden hangisinin çekirdeği yoktur?
    A)alyuvar hücresi B)sinir hücresi
    C)epitel hücresi D)soğan zarı hücresi
    Cevap:A
    8.Hücre çekirdeğinin görevleri ile ilgili olarak aşğıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
    I.hücrenin kalıtım malzemesini taşır.
    II.hücredeki yaşamsal olayları gerçekletirir.
    III.hücre bölünmesi yönetir.
    A)yalnız I B)I-III
    C)II-III D)I-II-III
    Cevap:B
    9.Hücrede büyüme ve bölünmeyi yöneten hangisidir?
    A)sentrozom B)çekirdek
    C)ribozom D)mitokondri
    Cevap:B
    10.Aşağıdakilerden hangisinin hücrelerinde mitokondri bulunmaz?
    A)memeli hayvanların alyuvarlarında
    B)insanların beyin hücrelerinde
    C)karaciğer hücrelerinde
    D)çizgili kas hücrelerinde
    Cevap:A
    11.Hangi bitkisel dokunun bazı hücrelerinde kloroplast bulunur?
    A)özek doku B)deri doku
    C)salgı doku D)destek doku
    Cevap:A
    12.Aşağıdakilerden hangisi bir yaprağın yapısında bulunmaz?
    A)parankima dokusu B)deri doku
    C)mantar doku D)soymuk boruları
    Cevap:C
    13.Bitkide dokular arasını doldurma yanında besin hazırlama ve depolama gibi görevleri de üstlenen doku hangisidir?
    A)pek doku B)bez doku
    C)koruyucu doku D)özek doku
    Cevap
    14.Aşağıdakilerden hangileri deri dokunun özelliklerindendir?
    I.tek sıra hücrelerden meydana gelmiştir.
    II.hücreleri ölü ve içleri hava ile doludur.
    III.hücreleri üzerinde tüyler bulunabilir.
    IV.çok sayoda kloroplast taşırlar.
    A)yalnız I B)I-II
    C)II-IV D)I-III-IV
    Cevap:B
    15.Odun ve soymuk borularının ortak özellikleri aşağıdakilerden hangisidir?
    A)madde iletimimde görev almaları
    B)gövdenin merkezinde bulunmaları
    C)bitkiye desteklik sağlamaları
    D)gövdenin kabuğunda bulunmaları
    Cevap:A
    16.Aşağıdakilerden hangisi gövdelerindeki hücrelerde su depo eder?
    A)kaktüs B)soğan
    C)patates D)turp
    Cevap:A
    17.Aşağıdakilerden hangisi,ana kökü besin depo eden yumurulaştığı kök çeşdidir?
    A)depo kök B)kazık kök
    C)hava kökü D)tutunma kökü
    Cevap:A
    18.Aşağıdaki bitki çeşitlerinden hangisinin kökü besin depo eden yumru kök değildir?
    A)havuç B)turp
    C)patates C)şeker pancarı
    Cevap:C
    19.Bitki,kökü ile aşağıdakilerden hangisini alamaz?
    A)organik maddeyi B)madensel tuzları
    C)azotlu bileşikleri D)suyu
    Cevap:A
    20.Aşağıdakilerden hangisi çiçekli bitkileredendir?
    A)liken B)buğday
    C)su yosunu D)eğrelti otu
    Cevap:B
    21.Yapraklarda fotosentez,aşağıdakilerden hangisinde gerçekleşir?
    A)stomolarda B)üst deri hücrelerinde
    C)parankima hücrelerinde D)iletim borularında
    Cevap:C
    22.Bitki aşağıdakilerden hangisini,stomoları ile aldığı halde kullanmadan dışarı atar?
    A)oksijen B)karbondioksit
    C)azot D)su buharı
    Cevap:B
    23.Stoma ile yaprak arasındaki ilişkinin benzeri,aşağıdakilerden hangisinde vardır?
    A)emici tüy-kök B)tohum-çiçek
    C)dişi organ-polen D)erkek organ-yumurtalık
    Cevap:C
    24.Aşağıdakilerden hangisinin yaprağında yaprak sapı vardır?
    A)buğday B)terleme
    C)soğan D)pırasa
    Cevap:B
    25.Aşağıdakilerden hangisi yaprağın görevi değildir?
    A)tozlaşma B)terleme
    C)solunum D)fotosentez
    Cevap:A
    26.Çiçeği meydana getiren organlardan en dışta yer alan,çiçek tomurcuğunu en dıştan saran aşağıdakilerden hangisidir?
    A)çanak yaprak B)taç yaprak
    C)meyve yaprağı D)kın
    Cevap:A
    27.Aşağıdakilerden hangisi çiçekte dişi organın kısımlarından değildir?
    A)tepecik B)başçık
    C)dişicik borusu D)yumurtalık
    Cevap:B
    28.Çiçekli bitkilerde polenlerin dişi organın tepeciğine taşınmasına ne denir?
    A)özümleme B)tozlaşma
    C)döllenme D)döl değişimi
    Cevap:B
    29.Çiçekli bitkilerde,üreme olayında doğrudan etkili olan aşağıdakilerden hangisidir?
    A)taç yaprakların renkli olması
    B)çiçek tozlarının,dişi organın tepeciğine konması
    C)çiçeklerin erselik olması
    D)çiçeklerin tek eşeyli olması
    Cevap:B
    30.Polen nedir?
    A)erkek üreme hücresi B)dişi üreme hücresi
    C)çiçek tozo kesesi D)erkek organ
    Cevap:A
    31.İçerisinde polen bulunan kesecikler,çiçeğin hangi kısmında yer alır?
    A)dişicik borusunda B)dişicik tepesinde
    C)başçıkta D)ipçikte
    Cevap:C
    32.Aşağıdakileden hangisi tohumun çimlenmesi için gerekli değildir?
    A)nem B)hava
    C)ısı D)ışık
    Cevap
    33.Meyve yaprağının farklılaşması ile hangisi meydana gelir?
    A)dişi organ B)erkek organ
    C)taç yaprak D)çanak yaprak
    Cevap:A
    34.Aşağıdakilerden hangileri,çiçeklerde tozlaşmaya yardımcı olur?
    I.Rüzgar II.Arı III.Su
    A)yalnız III B)I-II
    C)II-III D)I-II-III
    Cevap
    35.aşağıdaki bitkilerden hangisinin gövdesi odunsudur?
    A)mısır B)ıspanak
    C)kavak D)fasulye
    Cevap:C
    36.Bir bitkinin tepe tomurcuğu kesilirse aşağıdakilerden hangisi olur?
    A)boyca uzayamaz
    B)dallanıp yapraklanamaz
    C)çiçeklenemez
    D)fotosentez yapamaz
    Cevap:A
    37.Aşağıdakilerden hangisinin gövdesi diğerlerinden farklıdır?
    A)kabak B)domates
    C)salatalık D)karpuz
    Cevap:B
    38.Aşağıdakilerden hangisi çiçeksiz bitkilerin ortak öezelliğidir?
    A)damarsız olma B)tohumsuz olma
    C)spor oluşturma D)döl almaşı gösterme
    Cevap
    39.Döllenme olayından sonra dişi organın yumurtalığının etlenip sulanmasından aşağıdakilerden hangisi oluşur?
    A)hakiki meyveler B)yalancı meyve
    C)tohum D)çenekler
    Cevap:A
    40.Aşağıdakilerden hangisi yalancı meyvedir?
    A)kiraz B)kayısı
    C)şeftali D)armut
    Cevap
    41.Bir orman ekosisteminde,besin zincirinin ilk basamağında aşağıdakilerden hangisi bulunur?
    A)ağaçlar B)bakteriler
    C)mantarlar D)böcekler
    Cevap:A
    42.Aralarında yaşama birliği oluşturan aşağıdaki canlılardan,sayca en fazla olanı hangisidir?
    A)ağaç B)böcek
    C)kuş D)bakteri
    Cevap:A
    43.Aşağıdakilerden hangisi çiçeksiz bitkilerin ortak özelliklerindenir?
    A)klorofilsiz olma
    B)bölünerek çoğalma
    C)tohumsuz olma
    D)suda yaşama
    Cevap:C
    44.Aşağıdakilerden hangisi ekolojik dengeyi bozmaz?
    A)iklimin değişmesi
    B)bilinçsiz avlanma
    C)toprağın korunması
    D)yırtıcı kuş sayısının azalması
    Cevap:C
    45.Besin zincirindeki enerji piramidinin en alt basamağında,aşağıdakilerden hangisi bulunur?
    A)yeşil bitkiler
    B)otçullar
    C)etçiller
    D)hem et,hem de ot yiyenler
    Cevap:A
    46.Aşağıakilerden hangisi otçul hayvanlar grubunda yer alır?
    A)sansar B)tilki
    C)ayı D)sincap
    Cevap
    47.Aşağıdakilerden hangisi hem otla,hem de etle beslenir?
    A)ayı B)timsah
    C)kurbağa D)kurt
    Cevap:A
    48.Orman ekosisteminde besin zincirinin son basamağında hangisi bulunur?
    A)yeşil bitkiler
    B)otçul hayvanlar
    C)etçil hayvanlar
    D)bakteri ve mantarlar
    Cevap
    49.Aşağıdakilerden hangisi bakterilerin ortak özelliklerindendir?
    A)solunum yapma
    B)klorofil taşıma
    C)besin yapma
    D)havasız ortamlarda yaşama
    Cevap:C
    50.Aşağıdakilerden hangisi hayvansal doku değildir?
    A)kıkırdak doku B)kan doku
    C)pek doku D)sinir doku
    Cevap:C
    51.Aşağıdaki dokulardan hangisi dışarıdan gelen uyartıları alabilir?
    A)duyu epitel B)bez epitel
    C)bağ doku D)salgı doku
    Cevap:A
    52.Bitkilerde destek dokunun görevini hayvanlarda yapan hangi dokudur?
    A)bağ doku B)kemik doku
    C)kas doku D)sinir doku
    Cevap:B
    53.Memeli hayvanların hangi organında kıkırdak doku bulunmaz?
    A)kulak kepçesi B)kulak yolu
    C)östaki borusu D)bağırsak
    Cevap
    54.Kan plazmasında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
    A)madensel tuzlar
    B)sindirilmiş besin maddeleri
    C)hormonlar
    D)sinir hücreleri
    Cevap
    55.Omurgalı hayvanların uzun kemiklerinin eklem yerlerinde bulunan doku aşağıdakilerden hangisidir?
    A)destek doku B)epitel doku
    C)kıkırdak doku D)kas doku
    Cevap:C
    56.Aşağıdaki organlardan hangisi çizgili kaslardan meydana geldiği halde isteğimiz dışında çalışır?
    A)kol kasları B)kalp kasları
    C)bacak kasları D)sırt kasları
    Cevap:B
    57.Aşağıdaki canlılardan hangisi sinir sistemi olmadığı için uyartıları hücreden hücreye taşır?
    A)çiçekli bitkiler B)solucanlar
    C)böcekler D)memeliler
    Cevap:A
    58.Sinir hücrelerinin kısa uzantılarına aşağıdakilerden hangisidir?
    A)akson B)dentrit
    C)nöron D)miyelin
    Cevap:B
    59.Akyuvarların mikrop ve mikrop zehrine karşı çıkardığı maddeye ne denir?
    A)mukus B)antikor
    C)toksin D)insülin
    Cevap:B
    60.Aşağıdaki kemikler şekillerine göre sınıflandırıldığında hangisi farklı sınıfta yer alır?
    A)uyluk kemiği B)kaburga kemiği
    C)göğüs kemiği D)kafatası kemiği
    Cevap:A
    61.İnsan iskeletinde aşağıdakilerden hangisi bulunuz?
    A)kıkırdak B)kemik
    C)düz beyaz kas D)oynamaz eklem
    Cevap:C
    62.Aşağıdaki kemiklerden hangisinde sarı kemik iliğinin yer aldığı bir kanal bulunmaz?
    A)kaval kemiği B)kaburga kemiği
    C)önkol kemiği D)pazı kemiği
    Cevap:B
    63.Aşağıdaki kemiklerden hangisinde kırmızı ilik kemiği bulunmaz?
    A)uyluk kemiğinin ucunda
    B)omur kemiğinin ortasında
    C)pazı kemiğinin ucunda
    D)parmak kemiğinin ortasında
    Cevap
    64.Aşağıdaki kemiklerden hangisi omuz ekleminde bulunmaz?
    A)kürek kemiği B)köprücük kemiği
    C)göğüs kemiği D)pazı kemiği
    Cevap
    65.Aşağıda verilen kemik çiftlerinden hangisi birbiriyle eklem oluşturmaz?
    A)pazı kemiği-ön kol kemiği
    B)uyluk kemiği-kalça kemiği
    C)kaval kemiği -uyluk kemiği
    D)ön kol kemiği-dirsek kemiği
    Cevap
    66.Aşağıdaki eklemlerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
    A)omuz kemiği
    B)dirsek kemiği
    C)diz kapağı eklemi
    D)omurlar arasındaki eklemler
    Cevap
    67.Aşağıdakilerden hangisinde bulunan kas çeşidi diğerlerinden farklıdır?
    A)boyunda B)midede
    C)bacakta D)kolda
    Cevap:B
    68.Aşağıdakilerden hangisi çizgili kasların özelliklerinden biri değildir?
    A)isteğimizle hareket ederler
    B)yorulmazlar
    C)kırmızı renklidirler
    D)ince kas tellerinden oluşurlar
    Cevap:B
    69.Bebeklerde ve çocukların büyüme çağında D vitamin eksikliği hangi kemik hastalığını meydana getirir?
    A)kemik veremi B)raşitizm
    C)kemik erimesi D)kemik kanseri
    Cevap:B
    70.Aşağıdakilerden hangisi sindirim organı değildir?
    A)akciğer B)mide
    C)ince bağırsak D)dişler
    Cevap:A
    71.Sindirilmiş besinler nerede kana geçer?
    A)mide B)ağız
    C)kalın bağırsak D)ince bağırsak
    Cevap
    72. 20 yaşında büyük sağlıklı bir insanın ağzında kaç tane diş vardır?
    A)25 B)28 C)32 D)34
    Cevap:C
    73.Karaciğer tarafından salgılanan öd suyu hangi sindirim organına dökülür?
    A)onikiparmak bağırsağı
    B)mide
    C)kalın bağırsak
    D)safra kesesine
    Cevap:A
    74.Aşağıdaki sindirim organlarından hangisinde suyun emilmesi sağlanır?
    A)ağız B)mide
    C)ince bağırsak D)kalın bağırsak
    Cevap
    75.Sindirilmiş besinerin tümürler vasıtası ile emilerek kana geçtiği organ aşağıdakilerden hangisidir?
    A)ağız B)mide
    C)ince bağırsak D)kalın bağırsak
    Cevap:C
    76.Pankreas salgıladığı öz suyunu aşağıdaki organlardan hangisine gönderir?
    A)safra kesesine
    B)kalın bağırsak
    C)mideye
    D)onikiparmak bağırsağına
    Cevap
    77.Ameliyatla safra kesesi alınmış bir kişide aşğıdaki maddelerden hangisinin sindirimi zorlaşır?
    A)yağların B)proteinlerin
    C)nişastanın D)şekerin
    Cevap:A
    78.Aşağıdakilerden hangisi protein,karbonhidrat ve yağların etkileyen enzim içerir?
    A)öd suyu B)mide öz suyu
    C)tükrük D)pankreas öz suyu
    Cevap
    79.Yemek borusunda sindirim olmamasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
    A)düz kaslardan yapıldığı için
    B)kısa olduğu için
    C)enzimleri olmadığı için
    D)epitel doku ile örtül olduğu için
    Cevap:C
    80.Aşağıdakilerden hangisi sindirim sistemi hastalıklarından biri değildir?
    A)tifo B)kolera
    C)dizanteri D)zatürre
    Cevap
    81.Hangi hastalık mikrobu,vücudumuza sindirim sistemi yolu ile girer?
    A)kolera B)verem
    C)tifüs D)tetanos
    Cevap:A
    82.Bir dişin boyuna kesiti incelendiğinde,kan damarları ve sinirler hangi kısımda görülür?
    A)diş özü B)seman
    C)fildişi D)diş eti
    Cevap:A
    83.Nabız aşağıdakilerden hangisini belirler?
    A)kalbin kasılması ile atardamarlarda hissedilen vuruş
    B)kalbe kan geldiğini
    C)kulakçıkların kasılıp gevşediğini
    D)kanın akciğerlerden döndüğünü
    Cevap:A
    84.Vücudumuzda dolaşırken kirlene kan aşağıdaki organların hangisinde temizlenir?
    A)kalp B)karaciğer
    C)akciğer D)dalak
    Cevap:C
    85.Ayağına paslı çivi batan kişi aşağıdaki hastalıklardan angisine yakalanabilir?
    A)tifo B)tifüs
    C)kabakulak D)tetanos
    Cevap
    86.Soluk borusunda kıkırdak halkalar olmasaydı ne olurdu?
    A)hava akciğerlere ulaşamazdı
    B)hava kesecikleri fazla hava ile dolarak parçalanırdı
    C)ses telleri yırtılırdı
    D)akçiğerlerde iç basınç artardı
    Cevap:A
    87.Akciğerlerde oksijenin,karbondioksit ile yer değiştirmesi hangileri arasında olur?
    A)bronş-alveol
    B)bronşçuk-alveol
    C)toplardamar-alveol
    D)alveol-kılcaldamar
    Cevap
    88.Göğüs kafesinde,aşağıdakilerin hangisinde belirtilen organlar bulunur?
    A)akciğer-kalp
    B)akciğer-karacğer
    C)mide-karaciğer
    D)kalp-böbrek
    Cevap:A
    89.İnsan vücudunda bulunan diyafram ile ilgili aşağıdaki bilglerden hangisi yanıştır?
    A)soluk alıp vermeye yardımcı olur
    B)göğüs boşluğu ile karın boşluğunu ayırır
    C)göğüs boşluğunun hacmini değiştirir
    D)kaburgaların iç yüzünü kapsar
    Cevap
    90.Solunum sistemimizin hangi kısımında gaz değişimi gerçekleşir?
    A)bronşlarda
    B)bronşçuklarda
    C)soluk borusunda
    D)hava keseceklerinde
    Cevap: D
    91.Aşağıdakilerden hangisi sigaranın sebep olabileceği bir hastalıktır değildir?
    A)siroz B)mide
    C)nefes darlığı D)akciğer kanseri
    Cevap:A
    92.Böbek taşları böbreğin hangi bölgesinde meydana gelir?
    A)kabuk B)kabuk
    C)havuzcuk D)malpigi cisimciği
    Cevap:C
    93.Hücrede proteinlerin parçalanması,kanda hangi maddenin artmasına neden olur?
    A)tuz B)yağ
    C)üre ve ürik asit D)glikoz
    Cevap
    94.İnsanda boşaltım sisteminin temel amacı hangi seçenekte verilmiştir?
    A)fazla şekeri atmak
    B)üreyi atmak
    C)kanın yapısını değişmez tutmak
    D)kanı temizlemek
    Cevap
    95.Sindiği böbreklerin havuzcuğunda ,sidik torbasına akıtan yapı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)idrar boruları
    B)kabuk
    C)öz
    D)süzme cisimcikleri
    Cevap:A
    96.Aşağıdakilerden hangisi erkek üreme organında bulunmaz?
    A)prostat B)testis
    C)penis D)yumurtalık
    Cevap
    97.Cinsiyet hormanlarının üretimini aşağıdakilerden hangisini düzenler?
    A)pankreas B)hipofiz bezi
    C)beyin D)yumurtalık
    Cevap:B
    98.Böbreklerin görev yapmaması nedeniyle aşağıdakilerden hangisidir?
    A)şeker hastalığı B)şişmanlık
    C)üremi D)siroz


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: Leyl-i Lal
    Leyl-i Lal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    100.Beyin yarım kereleri hasar gören bir kişide aşağıdakilerden hangisi gözlenir*
    A)kalp hemen durur
    B)soluk alıp veremez
    C)sindirim yapamaz
    D)duyu organları körelir
    Cevap: D
    101.Beyin yarım küreleri alınan bir omurgalı hayvan için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A)gözleri göremez
    B)solunum yapar
    C)kas hareketleri düzensizleşir
    D)ayağına iğne batırıldığında ayağını çeker
    Cevap:C
    102.Sağlıklı bir insanın davranış ve hareketlerinin düzenli ve uyumlu olmasında,en önemli rolü hangi sistem oynar?
    A)kas B)iskelet
    C)sinir D)dolaşım
    Cevap:C
    103.Aşağıdakileden hangisi,omurilik soğanında bulunan refleks merkezlerinden birisi değildir?
    A)uçma-yüzme B)dolaşım
    C)çiğneme-yutma D)solunum
    Cevap:A
    104.Omurilik soğanı,aşağıdakilerden hangisini kontrol etmez?
    A)solunum hareketlerini
    B)kalp atışı hızını
    C)yutmayı
    D)yürümeyi
    Cevap: D
    105.Beyinciği zedelenen bir kuş için,aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)uçamaz
    B)hareket edemez
    C)yalpalayarak uçar
    D)hareketlerinde değişiklik olmaz
    Cevap:C
    106.Sinir hücreleri için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A)vücudun en çok farklılaşma geçirmiş hücrelerdir
    B)mayoz bölünme geçirirler
    C)uzantıları vardır
    D)mitoz bölünme geçirmezler
    Cevap:B
    107.Aşağıdaki bezlerden hangisi insilün hormonu salgılar?
    A)pankreas B)tiroid
    C)epifiz D)hipofiz
    Cevap:A
    108.Aşağıdakilerden hangisi hormondur?
    A)safra kesesinden salgılanan kimasal maddeler
    B)besinlerin parçalanmasını sağlayan salgılar
    C)organların çalışmasını düzenleyen maddeler
    D)sinir hücrelerinin uzantıları
    Cevap:C
    109.aşağıdakilerden hangisi beyinciğin görevidir?
    A)bilgi üretmek
    B)bilgileri saklama
    C)bedeni olayları idare etme
    D)kas faaliyetlerini düzenleme
    Cevap: D
    110.İnsanlarda hormon miktarının ölçümü aşağıdakilerden hangisi ile yapılır?
    A)kan B)dışkı
    C)tükrük D)ter
    Cevap:A
    111.Şeker hastalarının devamlı olarak dışarıdan alması gereken hormon aşağıdakilerden hangisidir?
    A)tiroksin B)insülin
    C)adrenalin D)kalsitonin
    Cevap:B
    112.Hormonlar hangisi tarafından salgılanır?
    A)sinir sistemi B)sindirim sistemi
    C)dolaşım sistemi D)endokrin sistemi
    Cevap: D
    113.Tiroit bezi alınan genç bir insanda aşağıdakilerden hangisi gözlenmez?
    A)büyümenin durması
    B)eşey orgnalarının az gelişmesi
    C)zeka geriliği
    D)kalsitonin hormonunun sentezlenememesi
    Cevap:B
    114.Aşağıdakilerden hangisi gözün ön kısmında farklılaşarak korneayı meydana getirir?
    A)sert tabaka B)damar tabaka
    C)ağ tabaka D)retina
    Cevap:A
    115.Aşağıdaki organlarımızın hangisinin yapısında kırmızı kas bulunur?
    A)midenin B)soluk borusunun
    C)göz kapağının D)ince bağırsağın
    Cevap:C
    116.Daltonizm nasıl bir göz kusurudur?
    A)bütün cisimleri siyah ve beyaz görür
    B)yeşil ve kırmızı renkli ayırt edemez
    C)cismin aynı anda birden fazla görüntüsü oluşur
    D)cisimleri bulanık görür
    Cevap
    117.Kulağın dengemizi sağlamada görevli kısmı aşağıdakileden hangisidir?
    A)yarım daire kanalları B)kemik köprü
    C)salyangoz D)kulak zarı
    Cevap:A
    118.Aşağıdakilerden hangisi kulakta bulunan kemik dolambacının kısımlarından değildir?
    A)yarım daire kanalları B)salyangoz
    C)dalız D)örs
    Cevap: D
    119.Kulakta,ses titreşimlerini alan duyu hücreleri nerede bulunur?
    A)salyangoz B)orta kulak
    C)yarım daire kanalları D)kulak yolu
    Cevap:A
    120.Şiddetli seslerde ağız açık tutularak dengede kalmasını sağlayan yapı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)östaki borusu B)salyangoz
    C)kulak zarı D)oval pencere
    Cevap:C
    121.İşitme merkezi nerede yer alır?
    A)dalızda
    B)salyangozda
    C)yarım daire kanallarında
    D)beyinde
    Cevap: D
    122.Aşağıdakilerden hangisi dilin temel görevidir?
    A)konuşmayı sağlamak
    B)besinlerin tadını almak
    C)lokmaların yutulmasını sağlamak
    D)tükrük salgılamak
    Cevap:B
    123.Aşağıdakilerden hangisideri yoluyla alınabilen duyu değildir?
    A)ağrı B)basınç
    C)tat D)sıcak-soğuk
    Cevap:C
    124.Besinlerin tadını alabilmek için aşağıdakilerden hangisi gereklidir?
    A)besinin kuru olması gerekir
    B)besinin tükrükte çözünmesi gerekir
    C)besinin sıcak olması gerekir
    D)tat alma memeciklerinin parçalanması gerekir
    Cevap:B
    125.Dilin ucu hangi tadı alır?
    A)tuzlu B)ekşi
    C)tatlı D)acı
    Cevap:C
    126.Aşağıdakilerden hangisi alt deride yer alır?
    I.kıl kökleri
    II.yağ bezleri
    III.ter bezleri
    A)yalnız I B)I-II
    C)II-III D)I-II-III
    Cevap: D
    127.Koku alıcıları nerede bulunur?
    A)burun boşluğunun üst kısmında
    B)burun boşluğunun alt kısmında
    C)yutakta
    D)beyinde
    Cevap:A
    128.İnsanlarda cilt rengini oluşturan maddeler derinin hangi tabakasındadır?
    A)alt deri B)malpigi
    C)korun D)yağ
    Cevap:B
    129.Aşağıdakilerden hangisi,tat alma duyusunun etkinliğini azaltmaz?
    A)sigara ve alkol
    B)çok sıcak ve çok soğuk
    C)dil ve damakta yaralar oluşması
    D)tükrük salgısının artması
    Cevap: D
    130.Aşağıdakilerden hangisi bir deri hastalığı değildir?
    A)kuduz B)uyuz
    C)egzama D)saçkıran
    Cevap:A


    Alintidir
  3. Yazan: maidenur
    No Avatar
    sorular bana çok zor qeldiiii :(


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Ku'ran'la ilgili Genel Bilgiler--Soru Cevap Şeklinde--83soru ve cevap--
    Konuyu Açan: The-Best, Forum: İslami Sorular Ve Cevaplar.
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj : 11.04.2012, 08:52
  2. 2011 YGS Sınavı Biyoloji Soru Çözümleri
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: ÖSS.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 07.08.2011, 00:36
  3. Biyoloji Soruları - 1
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Biyoloji.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 13.11.2010, 22:34
  4. Biyoloji Soruları 2
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Biyoloji.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06.10.2010, 00:49
  5. Biyoloji Soruları 1
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Biyoloji.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06.10.2010, 00:43

copyright

Soru Cevap

grafimx