Toyuq salati

  1. Toyuq salati terifi ve terkibi - Toyuq salatinın hazırlaması





    450 qram toyuğun döş əti
    1 ədəd qabığı soyulmuş xiyar (əgər təzə xiyarınız yoxdursa, onu turşu xiyarla əvəz edə bilərsiniz)
    2 ədəd suda bişmiş və qabığı soyulmuş yerkökü
    1 ədəd yaşıl Bolqar bibəri
    1 ədəd qırmızı Bolqar bibəri
    1 ədəd sarı və ya narıncı Bolqar bibəri
    zövqə görə xırda doğranmış şüyüt
    zövqə görə duz
    zövqə görə istiot
    4 xörək qaşığı mayonez və yaxud 2 xörək qaşığı mayonez və 2 xörək qaşığı xama (zövqə görə bu miqdarı artırmaq da olar)

    1. Toyuq ətini duz əlavə edilmiş suda bişirin. Sonra süzün və kənara qoyun. Soyuduğunda, bıcaqla uzunsov doğrayın və ya da əlinizlə didin.

    2. Xiyar, yerkökü və bibərləri nazik uzunsov şəkildə doğrayın.

    3. Ərzaqların hamısını bir qaba qoyub qarışdırın. Soyuducuda ən azı yarım saat saxladıqdan sonra servis edin.

    Nuş Olsun!

     

     

    Sarsın - 11.06.2012 - 00:14



Benzer Konular

  1. Biberli toyuq salati
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 11.09.2011, 20:13
  2. Kok salati
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 27.08.2011, 17:09
  3. Rafaello salati
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 01.02.2011, 17:16
  4. Kələm Salati
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06.09.2010, 10:04
  5. Ət Salati
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 09.06.2010, 11:33

copyright

Soru Cevap