Badambura resepti

  1. Badambura resepti - Badambura terifi ve terkibi - Badamburanın hazırlanması



    Register

    Terkibi:

    Badamburanın içi üçün:
    500 qram badam
    300 qram şəkər tozu
    1 paçka vanil
    Xəmiri üçün:
    700 qram un
    300 qram yağ
    4 yumurta
    5 qram maya
    1 çimdik Azərduz yodlu narın xörək duzu,
    1 xörək qaşığı qənd tozu
    süd aparan qədər

    Hazırlanması:

    Layların arasını yağlamaq üçün yağ
    İlk olaraq badamları dağ qaynar suda 5 dəqiqə saxlayırıq və qabığını soyuruq qoyuruq qurumağa. Quruduqdan sonra isə çəkib şəkər tozunu vanili qatırıq

    Xəmirimizi yoğururuq qoyuruq gəlməyə. Badamburanın xəmiri gəlməlidir.

    Xəmir gəldikdən sonra üç kündə ayırırıq və hər üç kündəni yayıb üst üstə qoyaraq yağlayırıq

    Bükdüyümüzün qırağını o formada ayırırıq və ayırdığımız hissəni xəmirin üzərinə qapaq forması şəklinə gətiririk

    Daha sonra qıraqlarını yayırıq formaya salırıq elə etməliyik ki, xəmirin ortası şiş qalsın və şiş olan hissəni içliklə doldururuq bükürük və bişiririk

    Nuş olsun...

     

     

    Sarsın - 06.06.2012 - 04:44



Benzer Konular

  1. Dondurma resepti
    Konuyu Açan: miralam 8p14, Forum: Soru - Cevap.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 28.07.2013, 15:47
  2. Reyhan şərbəti resepti
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06.05.2012, 01:34
  3. Novruz süfrəsi üçün badambura
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.03.2012, 07:52
  4. Yaz səhəri salatı resepti
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.09.2011, 14:12
  5. Dondurma resepti
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj : 26.04.2011, 20:17

copyright

Soru Cevap