Ərik mürəbbəsi

  1. Ərik mürəbbəsi - Ərik mürəbbəsi terifi ve terkibi - Ərik mürəbbəsinin hazırlanma qaydası




    Tərkibi:

    1 kq ərik
    1-1,2 kq şəkər tozu

    Bərk əriyi yuyub qurudun. Dənəsini çıxarın. Bunu ya karandaşın köməyilə edin. Ya da yarıya bölüb çıxarın.

    Şəkər tozunu qazana töküb azca su əlavə edin. Vam odün üstünə qoyun. Şərbət hazır olanadək ərikləri sterilizə olunmuş bankalara (0,5 litrlik) sıx-sıx yığın. Şərbət qaynayanda onu bankadakı əriklərin üstünə tökün. Bankaların qapaqlarını ağzına qoyub içindəkinin soyumasını gözləyin.
    Soyuduqdan sonra şərbəti yenidən qazana töküb qaynara düşəndə götürün, bankadakı əriklərin üstünə tökün. Soyudun. Proseduru 4 dəfə təkrar edin. Sonra isə isti-isti qapağını bağlayın. Üstünü dəsmalla hər tərəfdən bağlayın (tam soyuyanadək).

    Hər dəfə bankalara şərbət tökdükcə əriyin öz şirəsi də çıxacaq və beləliklə şərbətin qədəri artacaq. Bunu ayrıca qaba yığıb piroq, tort bişirərkən istifadə edə bilərsiniz. Yaxud da axırıncı dəfə şərbəti bir az çox qaynada bilərsiniz. Bu zaman mürəbbənin suyu bir az qatı olacaq.

    Nuş olsun..

     

     

    Sarsın - 21.05.2012 - 01:15
  2. 2-ci variant




    Tərkibi:

    1 kq ərik
    800 q şəkər tozu
    1 st. su

    Əriyi yuyun. Dənəsini çıxarın. Uzunasına 4 yerə bölün.

    Şərbət üçün 800 q şəkər tozuna 1 st. su töküb qaynadın. Qaynara düşəndə əriyi içinə tökün. İti odda bişirin. Arada kəfini yığın. Ortasında iri qabarcıqlar əmələ gələndə ocaqdan götürün.
    Bankalara isti-isti yığın.

    Əriyi bütöv də bişirmək olar. Doğramadan dənəsini çıxarın. Dənələri sındırıb yenidən əriklərin içinə doldurun. Sonra yuxarıdakı qayda ilə bişirin.

    Nuş olsun..

     

     

    Sarsın - 21.05.2012 - 01:17
  3. Ellerine sağlık kardeşim yapsanda yesek iyi olur

     

     

    refik - 21.05.2012 - 01:23
  4. Yüregden teşekkürler ...Canım Abim...senin için yaparım...))

     

     

    Sarsın - 21.05.2012 - 01:35




copyright

Soru Cevap

grafimx