Əsl ballı tort

  1. Əsl ballı tort terifi ve terkibi - Əsl ballı tortun hazırlanması




    Tərkibi:

    xəmir üçün:
    1,5 st. şəkər tozu
    4 yumurta
    4 ç.q. bal
    200 q kərə yağı
    1 ç.q. soda
    3,5 st. un (təqribən)

    krem üçün:
    500 q xama
    1 st. şəkər tozu
    vanil
    1/4 st. süd

    Yumurta, şəkər tozu, əridilmiş kərə yağı, bal və sodanı qarışdıraraq su hamamına qoyun. Daim qarışdırın ki, yumurtası bişməsin (təxminən 10 dəqiqə).
    Azca soyudun, un əlavə edib qarışdırın. Xəmir bir az sıyıq olmalıdır, çünki sonra özü bərkiyəcək.
    2 sutka soyuducuda saxlayın.
    Xəmiri 5 yerə bölüb nazik yayın. Qızdırılmış sobada qızılı rəng alana qədər bişirin (bişəndə həcmi artacaq).

    Krem üçün ərzaqları çalın. Korjların arasına krem çəkib üst-üstə düzün. Tortun üzərinə və kənarlarına krem çəkin, qoz və şokoladla bəzəyin.

    Nuş olsun!

     

     

    Sarsın - 02.03.2012 - 19:56



Benzer Konular

  1. Kürən tort
    Konuyu Açan: Ceylan, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 25.04.2013, 10:48
  2. Ballı Tort
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 25.11.2012, 14:28
  3. Bişmiş kremli vanilli ballı tort
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.03.2012, 19:53
  4. Məxsusi ballı tort
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.03.2012, 19:34
  5. Süd kremli və meyvəli ballı tort
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.03.2012, 19:31

copyright

Soru Cevap

grafimx