Badımcan ləvəngisi

  1. Badımcan ləvəngisi terifi ve terkibi - Badımcan ləvəngisinin hazırlanması




    Tərkibi:

    1 kq badımcan
    200 qr qoz ləpəsi
    2 baş soğan
    1 x.q. alça turşusu
    duz
    istiot

    Badımcanları yuyub, içini təmizləyin. Acısı çıxmaq üçün 4-5 dəqiqə pörtlədin. Sonra sudan çıxarıb suyu çəkilmək üçün aşsüzənə yığın.
    Ləvəngi üçün qoz ləpəsini ət maşınından keçirin. Sonra soğanı ət maşınından keçirin və cunanın içərisinə qoyaraq sıxıb acı suyunu çıxarın. Çəkilmış qoz ləpəsini sıxılmış soğana əlavə edin. Buraya alça turşusu, duz, istiot əlavə edərək qarışdırın.
    Badımcanları bitki və ya kərə yağında qızardın. Sonra hazırlanmış ləvəngini badımcanların içərisinə doldurub tavaya yığın. Azacıq yağ və su tökərək tavanın ağzını örtüb 8-10 dəqiqə buğda bişirin.
    Qeyd: Badımcan ləvəngisini sobada da bişirmək olur. Bu zaman içi doldurulmuş badımcanlar sobanın sinisinə yığılandan sonra üzərinə pomidor suyu tökülərək sobaya qoyulur.

    Nuş olsun..

     

     

    Sarsın - 06.02.2012 - 22:43
  2. Bıdımcan patlıcan demekmiş öğrendim

    nuş olsun

     

     

    BiR-DOST - 06.02.2012 - 23:49
  3. Saolasan Yüregim...sanada nuşican...

    Evet öyle demek...

     

     

    Sarsın - 06.02.2012 - 23:59



Benzer Konular

  1. Badımcan ləvəngisi
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 30.10.2012, 01:45
  2. Badımcan mürəbbəsi
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 13.07.2011, 08:03
  3. Ətirli badımcan
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 13.10.2010, 00:51
  4. Badımcan Kotleti
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 20.08.2010, 15:12
  5. Lənkəran Ləvəngisi və Aşi
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 03.06.2010, 01:45

copyright

Soru Cevap

grafimx