Sekerbura

  1. Sekerbura - Sekerbura terkibi - Sekerburanın hazırlanması




    Terkibi:

    1 kilo un
    400 qr. Kere yagi
    5 yumurta sarisi
    250 qram xama
    1/4 ç. qashığı duz
    1/2 ç. qashığı vanil tozu
    1/2 ç. qashığı quru maya (toz maya)
    1 x. qashığı seker tozu
    1/2 stəkan (125 m) iliq sud

    iclik
    1 kq lepe (qoz findiq fisdiq badam qarishiq)
    750 —800 qr. Seker tozu
    Edviyyat (hill, mixek)

    Evvel xemiri yogururuq . Bunun üçün unu ve kere yagini eriyenedek ovuruq .

    Ayri bir qabda yumurtani , xamani , vanili seker tozunu qarisdirirq.yag ve unla birlesdirirk uzerine sud maya ve duzu elave edib xemir yogururuq. Yarim saat dinlendiririk. Xemiri soyuq yerde saxlamaq lazimdir. Daha sonra xemirden qoz boyda kundeler duzeldirik , texminen nelbeki diametrinde — 10 cm olan kiçik dairələrə yayın.



    Her dairenin icine 2 c. q iclik qoyub yarimay seklinde bukuruk .



    kenarlarini berkidib bukuruk



    uzerini naqqas vasitesile bezeyirik .




    15 deqiqe saxladiqdan sonra sekerburanin uzeri qizarmamamq sertile 170 derecede texminen 15 —18 deqiqe bisiririk.

    Iclikin hazirlanmasi
    Lepenin qabiqlarini temizleyirik , edviyyatlari doyuruk seker tozu elave edib qarisdiririq.

    Nuş olsun...

     

     

    Sarsın - 11.09.2011 - 18:52
  2. superdi da azarbaycan matbaxi

     

     

    amaliya - 04.03.2013 - 13:49
  3. eladiiii

     

     

    xeyala - 13.03.2013 - 18:47




copyright

Soru Cevap