REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Paxlava hazırlanması - Gəncə paxlavası

  1. Yazan: Leyl-i Lal
    Leyl-i Lal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    paxlava tarifi



    Register

    Xəmir üçün: əla növ buğda unu - 300q, yumurta 1/2 əd., duz - 3q; İçlik üçün: Badam- 180q, şəkər tozu - 180q, darçın - 3q.; Şərbət üçün: şəkər - 160q, bal - 40q.; Təbəqələrin arasına sürtmək üçün yağ - 40q, səthinə sürtmək üçün yumurta - ½ ədəd. Xəmir və içlik şəkərburada olduğu kimi hazırlanır. Xəmir 1-3 mm qalınlığında yayılır və yağ sürtülmüş listin içinə sərilir. Xəmirin üzərinə əridilmiş yağ sürtülür, bunun da üstünə üstünə yağ sürtülmüş ikinci qat xəmir salınır. Hər üç qatdan sonra 4-5 mm qalınlığında içlik yayılır. Gəncə paxlavası 23 qatdan ibarət olur, o cümlədən 18 qat xəmir, 5 qat isə badam içliyi. Peçə qoymazdan əvvəl paxlava romb şəklində kəsilir, üstünə yumurta sürtülür. Paxlava istiliyi 180-200 °S olan peçdə 30-35 dəq. ərzində iki dəfəyə bişirilir. Peçə qoyulandan 10-12 dəq sonra list çıxarılıb paxlavanın üstünə şərbət tökülür. Şərbət şəkər və baldan hazırlanır. Üstünə şərbət tökülmüş paxlava peçdə hazır olana qədər bişirilir. Paxlava bişirildiyi listdə də soyudulur.


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: Sarsın
    No Avatar
    Cok dadlı olur..teşekkürler can..
  3. Yazan: Aşk-a
    Aşk-a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    isminden yiyecek olduğunu anladım geldim Register
    tşkler paylaşımınız için sözcükleri cözmeye calısağım ..süper görünüyor


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Paxlava Resepti - Naxçıvan Paxlavası
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 23.03.2011, 01:53
  2. Paxlava Resepti - Turk Paxlava
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 20.03.2011, 03:03
  3. Paxlava Resepti - Quru paxlava
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.03.2011, 14:30
  4. Paxlava hazırlanması - Asan paxlava
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 08.03.2011, 23:31
  5. Paxlava hazırlanması - Riştə paxlava
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 08.03.2011, 12:06

copyright

Soru Cevap

grafimx