Paxlava hazırlanması - Gəncə paxlavası

  1. paxlava tarifi





    Xəmir üçün: əla növ buğda unu - 300q, yumurta 1/2 əd., duz - 3q; İçlik üçün: Badam- 180q, şəkər tozu - 180q, darçın - 3q.; Şərbət üçün: şəkər - 160q, bal - 40q.; Təbəqələrin arasına sürtmək üçün yağ - 40q, səthinə sürtmək üçün yumurta - ½ ədəd. Xəmir və içlik şəkərburada olduğu kimi hazırlanır. Xəmir 1-3 mm qalınlığında yayılır və yağ sürtülmüş listin içinə sərilir. Xəmirin üzərinə əridilmiş yağ sürtülür, bunun da üstünə üstünə yağ sürtülmüş ikinci qat xəmir salınır. Hər üç qatdan sonra 4-5 mm qalınlığında içlik yayılır. Gəncə paxlavası 23 qatdan ibarət olur, o cümlədən 18 qat xəmir, 5 qat isə badam içliyi. Peçə qoymazdan əvvəl paxlava romb şəklində kəsilir, üstünə yumurta sürtülür. Paxlava istiliyi 180-200 °S olan peçdə 30-35 dəq. ərzində iki dəfəyə bişirilir. Peçə qoyulandan 10-12 dəq sonra list çıxarılıb paxlavanın üstünə şərbət tökülür. Şərbət şəkər və baldan hazırlanır. Üstünə şərbət tökülmüş paxlava peçdə hazır olana qədər bişirilir. Paxlava bişirildiyi listdə də soyudulur.

     

     

    Leyl-i Lal - 08.03.2011 - 13:02
  2. Cok dadlı olur..teşekkürler can..

     

     

    Sarsın - 09.03.2011 - 00:23
  3. isminden yiyecek olduğunu anladım geldim
    tşkler paylaşımınız için sözcükleri cözmeye calısağım ..süper görünüyor

     

     

    Aşk-a - 09.03.2011 - 00:32



Benzer Konular

  1. Paxlava Resepti - Naxçıvan Paxlavası
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 23.03.2011, 02:53
  2. Paxlava Resepti - Turk Paxlava
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 20.03.2011, 04:03
  3. Paxlava Resepti - Quru paxlava
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.03.2011, 15:30
  4. Paxlava hazırlanması - Asan paxlava
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 09.03.2011, 00:31
  5. Paxlava hazırlanması - Riştə paxlava
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 08.03.2011, 13:06

copyright

Soru Cevap