Düşbərə




  1. Bakılıların ən sevdiyi yeməklərdən biri də Düşbərədir.
    Bu da sizə düşbərənin resepti.


    Lazım olan ərzaqlar:
    2 st Un
    100q ət
    1 baş soğan
    keşniş,şüyüt
    duz,istiot
    pomidor

    Hazırlanması:

    Ətin hazırlanması
    Soğani və əti maşında çəkirik.Üzərinə duz istiot əlavə edib qarışdırırıq.

    Xəmrin hazırlanması:
    Unun üzerinə su və duz əlavə edirik.Yumurlayıb yayırıq.

    Yayma şəklində olan xəmiri xırda-uzunsov kəsirik.
    Və kəsdiymiz xəmirlərə ət qoyuruq.Çalışın xəmir bərk olsun.bükəndə asant olsun.

    Sonra düşbərələri bükürük.papaq şəklində.ya da üzü yuxarı bükürük.

    Suyu qaynadıb üzerine duz əlavə edirik.Duzdan sonra yayda,təzə pomidor vaxtı 1 pomidorda əlavə etseniz çox dadlı olar.
    Birdə onu qeyd edim ki əgər çox hazır etmisinizsə heç bir qorxusu yoxdu.Soyuducuda istədiyniz qədər bükülmüş,suya atılmamış saxlaya bilərsiz.

     

     

    Leyl-i Lal - 22.06.2010 - 12:21




copyright

Soru Cevap

grafimx