Lənkəran Ləvəngisi və Aşi

  1. Register


    Lənkəranlıların ən sevimli yeməklərindən biri də ləvəngidir.Ləvənginin növləri çoxdur.Mən bu gün sizə TOYUQ VƏ BADIMCAN LƏVƏNGİSİnin reseptini yazacam.Təbii ki,ləvəngini aşsşz təsəvvür etmək olmaz.Ona görə də aş haqqında da yazacam.


    Əziz xanımlarımız! Bu Krutaya6 xanımın istifadəçilər içərisində ilk FOTORESEPTİDİR...

    Lazim olan erzaqlar:

    Levengi ücun:
    Toyuq
    Badimcan
    3 sogan
    200 q qoz
    turshu(yash)

    Ash ücun:
    2 st duyu
    1 yumurta
    3 x q un
    2 x q qatiq
    100 q kismish
    duz,istiot,zəfəran(yoxdursa sarıkök)

    Hazirlanmasi:


    Əvvelcə Levengiden bashlayaq.

    Toyugu yaxshica yuyuruq.Sonra 7-8 deq qaynadiriq.Qaynadiqdan sonra soyudub,duz-istiot vururuq.
    Badimcanin icini temizleyib(dolmadaki kimi) duzlu ve limonlu suya qoyuruq


    Sonra levenginin icini hazirlamaga baslayiriq.

    Soganlari soyuruq.Et mashninda cekirik.Sonra cekilmish soganin suyunu sixiriq.tavaya qoyub,qovururuq.tava yagsiz olmalidir.Cox bisirmirik




    Sonra qozu mashinkada cekirik.Cekdikden sonra sogani,1-2 q yash turshunu,duzu ve istiotu uzerine elave edirik.
    Badimcani sudan cixarib,yeniden yuyuruq.duz,istiot vurub icine hazirladigmiz qiyməni doldururuq.Hemcinin toyugun icine eyni qayda da doldururuq.

    her 2 sini uzerine shekilde gosterildiyi kimi turhu cekirik.elimizde 1 az isladib her tereflerine vururuq.peche qoyur,160-180 derecede bisiririk.



    Ashin hazirlanmasi:

    Duyunu 1 neche saat evvelden suya qoyuruq.



    Qazana su elave edib,qaynayana kimi gozleyirik.Qaynadiqdan sonra ustune 1 x q duz tokuruk.Qarishdirib,duyunu(suzub) tokuruk.Duyunu suda tam bismeye qoymayib,goturur ve suzuruk.
    Unu,yumurtani,qatigi qarisdiririq.Ustune bisirdiymiz duyuden 2-3 qashiq,hemchinin duz,istiot elave edir,yeniden qarishdiririq




    Qazani yaglayiriq.Alinan qarishigi qazana tokuruk.sekilde daha aydin gostermishem




    Qazani 1 deq pece qoyuruq.Daha sonra suzulmush duyunu qazana tokuruk


    Uzerine zeferan(evvelden zeferani suda isladib,qazana sulu halda elave edin).Eger yoxdusa sarikokde olar/kishmish tokub,deme qoyuruq



    Deme qoyduqda calishin demir qoyub,ustunden qazani qoyun ki qazanin dibi yanmasin.Hemcinin cox balaca qazda.
    Buyurun Levengiler ve Ash hazirdi.



    Nush olsun!!!

     

     

    Leyl-i Lal - 03.06.2010 - 02:45



Benzer Konular

  1. Badımcan ləvəngisi
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 30.10.2012, 02:45
  2. Badımcan ləvəngisi
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 07.02.2012, 00:59

copyright

Soru Cevap