Pizza xəmirinin hazırlanma qaydasi

  1. Register

    Tərkibi:

    Əla növ un 400 qr
    Yaş maya 20-25 qr və ya quru maya 10 qr
    Zeytun yağı 6-8 yemək qaşığı
    Duz,su


    Hazırlanması:


    Un ələkdən keçirilir

    Əvvəlcədən ilıq suda isladılmış maya una qatılır,duz,su əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur

    Daha sonra xəmir masanın üzərində yaxşıca yoğrulur,qulaq məməsi yumşaqlığı alana qədər xəmir yoğrulmaya davam edilir

    Xəmir yumurlanır ,üzərinə un səpilir

    Xəmirin üzəri təmiz örtü və ya neylonla örtülür,isti yerə gəlməsi üçün qoyulur.Neylon örtdüyünz zaman xırda dəliklər açın ki,xəmir nəfəs alsın.

    Xəmirin gəlməsi üçün 2 saat vaxt yetər,sonra xəmiri qabdan alın

    Xəmirə yenidən un səpilib kündə hazırlanır

    Xəmiri pizza bişirəcəyiniz listin formasına görə 1-2 sm qalınlığında yayın

    Yaydığınız yuxanı yağlanmış tavaya ,ya da duxovka listinə qoyun

    Çəngəllə yuxanın bir neçə yerindən dəlin ki,bişərkən birtərəfli köpməsin

    Pizzanın üstü üçün tərkib malzəmərini hazırlayana qədər 10 dəqiqə isti duxovkada saxlayın


    Nuş olsun

     

     

    Leyl-i Lal - 29.04.2010 - 15:12



Benzer Konular

  1. Körpəyə Hazırlanma
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Qadınlar üçün.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.04.2012, 10:33
  2. Salfetkalrin Müxtəlif Fiqurlarda Hazırlanma qaydaları
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Qadınlar üçün.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.11.2011, 01:09
  3. Doğuma Hazırlanma
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Hamilelik Ve Çocuk Bakımı.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06.11.2010, 13:23
  4. Çocuklarda Korku Ve Hayata Hazırlanma
    Konuyu Açan: Şayeste, Forum: Hamilelik Ve Çocuk Bakımı.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 09.06.2010, 11:23
  5. Kremi üzə düzgün çəkmək qaydasi
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Qadınlar üçün.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.05.2010, 21:46

copyright

Soru Cevap