Tez başagələn Piroq




  1. Tərkibi:
    Süd 0,5 stəkan
    Qatılaşdırılmış qaynadılmış süd (squşonka)
    1 qutu (400 qr)
    3 yumurta
    1 stəkan qoz
    1,5 ç.q. xəmirqabardıcı
    Un 2/3 stəkan
    Şəkər 1/3 stəkan
    Kişmiş 50 qr


    Hazırlanması:



    Yumurtalar mikserlə çırpılır


    Qaynadılmış qatı südün 2/3 hissəsi yumurtalara əlavə olunur




    Çırpılmaya davam edilir


    Üzərinə un ələnir,şəkər və xəmirqabardıcı əlavə olunur



    Hamısı yaxşıca qarışdırılır,iri doğranmış qoz və kişmiş əlavə edilir

    Mikserlə qarışdırmaya davam edilir


    Hazır xəmir yağlı kağız(perqament) qoyulmuş formaya boşaldılır
    Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə duxovkada 30-35 dəqiqə bişirilir


    Qatı qaynanmış südün yerdə qalan hissəsi isidilmiş südlə qarışdırılır



    Bişmiş piroq duxovkadan çıxarılaraq üstündə diş çöpü ilə dəliklər açılır



    Eyni bərabərdə qatı südlü qarışım piroqun üzərinə tökülür




    Üzəri xırdalanmış qozla bəzədilir




    Tez başagələn piroqunuz hazırdır




    Nuş olsun!

     

     

    Leyl-i Lal - 16.04.2010 - 19:33



Benzer Konular

  1. Kələmli piroq
    Konuyu Açan: Ağgul Laçınlı, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.11.2012, 21:58
  2. Göbələkli piroq
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 24.03.2012, 22:48
  3. Kələmli piroq
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.02.2012, 17:41
  4. Myasnoy piroq
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.01.2012, 03:14
  5. Limonlu Alt Üst Piroq
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.12.2011, 22:49

copyright

Soru Cevap