REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Banan şirniyyatı

  1. Yazan: Leyl-i Lal
    Leyl-i Lal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    Peçenye sevənlər üçün

    Ərzaqlar
    Xəmir üçün:
    200 qram kərə yağı və ya marqarin
    200 qram xama
    0,5 ç. q. çay sodası
    1 ç.q. sirkə
    2,5 stəkan əla sort un
    İçlik uçun:
    200 qram kəsmik
    100 qram yağ
    1 stəkan şəkər tozu
    1 stəkan əla sort un
    Vanil
    Hazırlanma qaydası:
    Əvvəl yağ yumşaldılır və unla ovulur. Xamanın üzərinə sirkə, çay sodası əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Sonra yağlı una xamanı qatıb xəmir yoğurun. Xəmirdən 30-32 dənə kiçik kündə hazırlayın.
    İçlik hazırlamaq üçün kəsmiyin üzərinə şəkər əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Sonra yağ əlavə edib, mikserlə çalın və üzərinə un qatıb yumşaq xəmir alınana qədər qarışdırın. Kündələri banan formasında yayın, üzərinə uzunsov formada iç qoyub, qıraqlarını qatlayıb, səliqəli bükün. Şirin içi xəmirin içinə qoyduqda çalışın ki, bağlanma “tikiş”i aşağı olsun. Əlinizlə xəmirə banan forması verin. Bundan sonra sobada 180 dərəcədə 15-18 dəqiqə bişirin. Soyuduqdan sonra üstünə şəkər tozu səpin. Nuş olsun!


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Düymə şirniyyatı
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 03.12.2013, 01:22
  2. Balqabaq şirniyyatı
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.02.2013, 01:54
  3. Praktik lor şirniyyatı
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 31.07.2012, 15:12
  4. Titanik şirniyyatı
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06.11.2011, 00:25
  5. Gül şirniyyatı
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 21.11.2010, 12:53

copyright

Soru Cevap

izmit düğün salonları - grafimx