Fisincan

  1. lazım olan ərzaqlar:

    Toyuq - 1 ədəd
    Soğan - 4 -5 ədəd
    Nar - 3-4 ədəd
    Qara turşu (rub, lavaşa) - 200 qram
    Balqabaq - 1 ədəd (balaca olsa daha yaxşıdır)
    Duz
    Qoz - 300 qram (döyülmüş formada)

    Əvvəlcə toyuğun üzərinə 4-5 baş quru soğan, 3-4 dənə yarılmış turş nar, qara turşu, duz, 2-3 dilim boranı qatıb üzərinə su tökürük. Bütün bunların üztünə odda qızardılmış nal və yaxud da dəmir parçası ataraq qaynadırıq. Toyuq bişəndən sonra qazandan toyuğu, soğanı, boranını, dəmiri çıxarırıq. qalan suyu süzür, nar gilələrini isə atırıq. Boranı ilə soğanı birlikdə əzirik. Daha sonra əzilmiş hissəni döyülmüş qozla qarışdırırıq. Sonra da bunları süzdüyümüz su ilə qaynadırırq. Daha sonra alınan qarışığın üzərinə toyuğu da əlavə edib dəmə qoyuruq. Fisincan plovla yeyilir .

    Nuş olsun !

     

     

    Leyl-i Lal - 19.02.2010 - 11:34



Benzer Konular

  1. İspanaqdan fisincan
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 11.03.2010, 23:20

copyright

Soru Cevap

grafimx