REKLAM




+ Konuyu Cevapla

azeri Ketesi

  1. Yazan: CADIKIZ
    No Avatar

    REKLAM


    Register

    Malzemeler

    4 su bardağı un

    150g margarin

    1 su bardağı yoğurt

    2 yumurta

    1 tatlı kaşığı karbonat

    1 yemek kaşığı sirke


    IÇ MALZEME:

    2 su bardağı un

    1,5 su bardağı toz şeker

    100 g tereyağı

    1 paket vanilya


    ÜZERINE:

    2 yumurtanın sarısı

    Not: Yumurtaların akı hamur aralarına sürülmek için kullanılır.



    YAPILIŞI:

    Un elenir,yağ,yoğurt ve 2 yumurta ilave edilir.Karbonat sirkeyle kenarda karıştırılarak,hamur malzemesine ilave edilir,yumuşak hamur yoğrulur.5 parçaya bölünerek bezeler yapılır.
    Hamurun arasına serpilecek olan iç malzeme-un,toz şeker,tereyağı ve vanilya iki avuç içerisinde avularak hazırlanır.
    Bezeler merdaneyle açılarak üzerine fırçayla yumurta akı sürülür
    Daha sonra iç malzeme serpilerek,katlanır,ve istenilen şekilde (genellikle üçgen ve paralelkenar şekilde) kesilir.
    Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 dereceli fırında 20 dakika pişirilir


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Azeri mersiyye Baqir Mensuri hz.Zehra - Ramiz Azeri
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Azerice Videolar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 24.11.2012, 16:02
  2. Azeri Günel - Azeri Şarkıları Potpori
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azerice Videolar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.05.2012, 00:57
  3. Ət Ketesi
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.07.2010, 02:32
  4. Azeri Mahnı Muğam Azeri Türkü
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azerice Videolar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.01.2010, 23:19
  5. Şiran Ketesi
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Hamur İşleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 19.12.2007, 11:53

copyright

Soru Cevap

izmit düğün salonları - grafimx