REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Kaz Dolması nasıl yapılır

  1. Yazan: BiR-DOST
    BiR-DOST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    ingiliz mutfağı kaz dolması tarifi - kaz dolmasının yapılışı - fırında kaz dolması

    Malzemeler:

    4-4,5 kg'lık 1 kaz (temizlenip tüyleri yakılarak pişmeye hazırlanmış)
    1 limon (4'e bölünmüş)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Harcı:
    60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
    2 büyük soğan (ince doğranmış)
    8 adaçayı yaprağı (kaynar suya batırılıp doğranmış) ya da 3 tatlı kaşığı kuru adaçayı
    250 gr (4 su bardağı) taze ekmek içi
    2 büyük yeşil, ekşi elma (kabukları soyulup sert kısımları çıkarüarak ufak ufak doğranmış)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    2 yumurta (iyice çırpılmış)
    1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
    1 limonun suyu

    Yapılışı:

    Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 °C) getirip ısıtınız.
    Kazın her yanını çatalla delip derisini üç limon dilimiyle ovarak dördüncü dilimi karın boşluğuna sıkınız. Tuz ve biberi de her yanına sürerek, kazı bir kenara bırakınız.
    Harcı yapmak için, yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar pişiriniz.
    Tencereyi ateşten alıp soğanları ve içinde piştikleri yağı orta boy bir kaseye boşaltınız.
    Adaçayı, ekmek içi, elma, tuz, biber, yumurta, limon kabuğu ve limon suyunu kaseyi ekleyiniz.
    Madeni bir kaşıkla harcı kazın içine doldurup yarığı iplikle dikerek kapayınız.
    Kazı, rosto tepsisinin içine yerleştirilmiş ızgaranın üstüne, göğüs kısmı üste gelecek biçimde yerleştirerek, fırında 15 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını azaltıp (180 C 2,5-3 saat daha (tepsideki yağları sık sık alarak) pişiriniz. (Kazı, pişirme süresinin yansında sırt üstü çeviriniz. Kazın pişip pişmediğini anlamak için buduna keskin bir bıçağın ucunu batırınız. Buttan akan su renksizse kaz pişmiş demektir.)
    Kazı fırından çıkarıp iplikleri çıkararak attıktan sonra, sıcak servis tabağına yerleştirip hemen servis ediniz.

    Not: İngiliz usulü kazı, fırında patatesle servis edebilirsiniz.


    alıntı


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Enginar Dolması Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Dolmalar Ve Sarmalar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.01.2012, 01:39
  2. Dalak Dolması Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 23.03.2011, 00:04
  3. Hindi Dolması Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Tavuk Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 30.12.2010, 14:42
  4. Hint Kınası Nasıl Yapılır Geçici Dövme Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: Sindy, Forum: El sanatları Ve Bijuteri.
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj : 11.07.2010, 16:08
  5. Otomatik Şanzıman Nedir, Nasıl Çalışır, Bakımı Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: nuri deniz, Forum: Elektrik - Elektronik.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17.05.2010, 23:41

copyright

Soru Cevap

grafimx