Açıköğretim Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Bölümü

  1. Aöf Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Bölümü - aöf bölümleri - Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Bölümü


    * Bu programlarda dersler, internet üzerinden yürütülmektedir.
    * Öğrenciler derslerin bir bölümünde belli sayıda ödev teslim etmek zorundadırlar.
    * Öğrenciler Laboratuvar uygulamalarını yaz okullarında Eskişehir’de gerçekleştireceklerdir.
    * Bu programlarda eğitim ve öğretim dönemlik ve kredili sisteme göre yapılmaktadır ve Anadolu Üniversitesi Örgün Eğitim Akademik Takvimi uygulanacaktır.
    * Bu programlarda Uzaktan Eğitim Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uygulanmaktadır.
    * Programların öğretim giderleri Açıköğretim Fakültesi ‘nin diğer programlarındaki öğretim giderlerinden farklı ve daha yüksektir.
    * Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Eczane Hizmetleri programlarında staj zorunluluğu bulunmaktadır.


    Programın amacı,
    Gıda kontrolörü/gıda denetçisine gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin hijyenik kontrol işlemlerinde yardımcı olmak üzere yapılması gereken işleri ve gıda güvenliğini bilen, tüketici sağlığını düşünen, teknik bilgi ve becerilerine sahip ara elemanlar yetiştirmektir.
    Program mezunları, gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten ve satan işyerlerinin, asgari teknik ve hijyenik şartları ile bu yerlerde üretilen ve satılan gıda maddelerinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin mevzuata uygunluğunun tespitini, numune alma işlemi ile başlayan ve o partinin istenilen özelliklere uygunluğunu kontrol etmek için yapılan işlemlerin tümünü yapabilecektir.


    1. Yarıyıl

    GENEL BİYOLOJİ ‐ 1
    GENEL KİMYA ‐ 1
    GENEL MİKROBİYOLOJİ ‐ 1
    BİYOİSTATİSTİK ‐ 1
    GIDA MEVZUATI
    GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ
    TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ‐ 1
    YABANCI DİL (İNGİLİZCE)‐ 1


    2. Yarıyıl
    GENEL BİYOLOJİ ‐ 2
    GENEL KİMYA ‐ 2
    GENEL MİKROBİYOLOJİ ‐ 2
    BİYOİSTATİSTİK ‐ 2
    GIDA GÜVENLİĞİ
    GIDALARIN MUHAFAZASI
    TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ‐ 2
    YABANCI DİL (İNGİLİZCE)‐ 2

    3. Yarıyıl
    MİKROBİYAL GIDA KALİTE KONTROLÜ
    ET VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
    SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
    BAZI ÖZEL GIDALARDA KALİTE
    MEYVE‐SEBZE VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
    TÜRK DİLİ ‐ 1
    ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ‐ 1

    4. Yarıyıl
    FİZİKSEL VE KİMYASAL GIDA KALİTE KONTROLÜ
    BALIK VE KANATLI ETLERİNDE KALİTE
    SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
    FERMENTE GIDALARDA KALİTE
    HUBUBAT VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
    TÜRK DİLİ ‐ 2
    ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ‐ 2


    Yaz Okulu

    GIDA LABORATUVARI UYGULAMALARI

     

     

    Nehir - 10.03.2010 - 16:24



Benzer Konular

  1. Açıköğretim Eczane Hizmetleri Önlisans Bölümü
    Konuyu Açan: Nehir, Forum: AÖF Açık Öğretim.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 19.10.2010, 11:32
  2. Açıköğretim Önlisans Bölümleri
    Konuyu Açan: Nehir, Forum: AÖF Açık Öğretim.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 03.09.2010, 15:18
  3. Açıköğretim Adalet Meslek Eğitimi Önlisans Programı Bölümü
    Konuyu Açan: Nehir, Forum: AÖF Açık Öğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.09.2010, 15:43
  4. Açıköğretim Medya İletişim Önlisans Programı
    Konuyu Açan: Gül_yarasi, Forum: AÖF Açık Öğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.08.2010, 14:31
  5. Açıköğretim Coğrafi Bilgi Sistemleri Önlisans Bölümü
    Konuyu Açan: Nehir, Forum: AÖF Açık Öğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.03.2010, 16:30

copyright

Soru Cevap

grafimx