İncir Yaprağı - İncir Sütü ve Faydaları

  1. incirin faydaları - incir nelere iyi gelir - incirin sağlığa yararları


    İncirin içerdiği yüksek orandaki lif sayesinde, kolesterolün kana karışmadan vücuttan atılmasını sağladığı açıklandı. İncir, içerdiği kalsiyum ve fosfor sayesinde, dişleri ve diş etlerini de koruyor.


    Register


    İNCİR SÜTÜ:

    -Siğiller iğne ucu ile tahriş edilir. İncir sütü siğillerin üzerine her gün sürülürse siğiller zamanla kaybolur. Nasırları da sökmek için aynı şekilde kullanılır.
    -İncir sütü Diş Eti Yaralarında dişlere sürülür.
    -Katarakt başlangıcında incir sütü balla karıştırılır, sürme gibi göze çekilirse kataraktı giderir.
    -İncir sütü Kulağın etrafına sürülürse, kulak içindeki kurdu öldürür.
    -Taze incir, hardal ile lapa haline getirilir kulağa konulursa, Kulak Uğultusunu giderir.
    -Vücuttaki beyaz lekelere (alacalara) yaş incir lapa gibi konulursa faydalı olur.

    Register


    İNCİR YAPRAĞI:

    -Guatr’da taze incir yaprakları ezilir, guatrın üzerine sarılır ve bezle sarılır. İyileşinceye kadar devam edilir.
    -Taze incir yaprağı sıkılır, suyu Temreğiye sürülürse iyi gelir.
    -Kurutulmuş incir yapraklarıyla hazırlanan dekoksiyon, Hemeroid ve Çıbanlara karşı etkilidir. Körpe incir yaprakları havadar ve güneş görmeyen yerde kurutulur, parçalanırlar. 2-3 tatlı kaşığı kurumuş yaprak, bir bardak suda 30 dk kaynatılır. Böylece hazırlanan dekoksiyonla ıslatılan bez basur memesine sürülür ya da çıbanlara sarılır. Hemeroide karşı bu dekoksiyondan günde 2-3 bardak içilir.
    Taze inciri yıkamadan, kabuğunu soymadan yemek gerekir. Yıkamak durumunda kalınırsa, yıkadıktan sonra 3-4 saat beklemek gerekir. Bu süre bağırsaklar için gerekli olan üzerindeki faydalı mikropların çoğalması içindir.

    İncir Ağacı altında oturulmamalıdır.


    YAN TESİRİ: İncir fazla yenilirse şişkinlik yapar. Dutla beraber yenilmesi mide için iyi değildir. İncirin sütü alerji yapar. Dalağa zarar verir. Şişkinlik yapması, sirkeli balla telafi edilir. Dalağa zarar vermesi de bademle telafi edilir.


    Doğal olarak yağ, sodyum ve kolesterol içermeyen incir, yüksek lif oranına sahip olması sayesinde hemen her özel diyetin bir parçasını teşkil eder. Kilo vermek isteyenler için idealdir. Sadece bir adet kuru incir, tavsiye edilen günlük lif ihtiyacının %20’sine tekabül eden 2 gr lif sağladığı tespit edilmiştir. Bitkisel gıdalarda bulunan bu lifler, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına ve bazı kanser türlerinin riskini azaltmasında çok önemli bir yere sahiptir.
    Bu arada çözünmez liflerin sindirim sistemini hızlandıran ve kolon kanserine karşı koruyucu olduğu, çözünür liflerin ise kandaki kolesterol seviyesini %20’den fazla düşürdüğü belirlendi. Vücut için son derece yararlı olan bu iki lif türünü, aynı anda içinde bulunduran tek meyve “incir”dir.


    İncir Delemesi (Malatya): Genellikle çobanlar tarafından yapılır. Keçi ya da koyun sütünden olur. Kaynatılan süt soğumak üzereyken incirin yaprağı kırılınca dibinden çıkan beyaz süt bir bez ya da pamuğa sürülür. O incirin yaprağına sarılarak alınır. Bir damla incir sütü soğumak üzere olan süte batırılarak sıkılır. 10 dk sonra o süt aynı yoğurt şeklinde donar. Peynir gibi olur ve yenilir.

    İncir Islaması (Aydın ve İzmir Yöresi): ½ kg kuru incir, ½ kg süt, 100 gr çekilmiş ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı vanilya.
    İncirler yıkanıp altı eşit parçaya bölünür. Tepsiye yayılır. Tencerede süt ve vanilya kaynatılarak incirlerin üzerine dökülür. Çok hafif ateşte pelteleşinceye kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Tabaklara alınıp üzerine tarçınlı ceviz içi serpilir. Tatlının tam kıvamında olabilmesi için kıvılcım ateşinde pişmesi gerekir. Ocakta pişirildiğinde süte ilave edilirse tatlının tam kıvam alması sağlanabilir. Şekersiz olduğu için hem besleyici hem de şifalıdır.



    İncir Reçeli: 500 gr yabani incir, 500 gr toz şeker, 2 su bardağı su, 3-4 diş karanfil.
    İncirlerin kabuğu soyulur. Tencerede üzerini örtecek kadar su ile kaynatıp süzülür. Tekrar su ekleyip haşlanır. Bu işlem üç kez yapılır. İncirlerin suyu süzgeç üzerinden süzülür. Başka bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Limon suyu ve karanfil eklenip 15 dk kaynatıldıktan sonra incirler ilave edilir. 20-25 dk daha kaynatılıp koyulaşınca ocaktan alınır ve soğutularak kavanozlara boşaltılır. Afiyet olsun…




    Biz biz olalım ve Rabbimizin üzerine yemin ettiği şifa kaynağı cennet meyvesi inciri hayatımızdan hiç eksik etmeyelim… Tatlı yerine yiyelim… Tatlı konuşalım…
    Sıhhatle ve sevgiyle kalın…

     

     

    Şayeste - 20.11.2010 - 01:47
  2. süperrr sagolun varolun tesekkurler

     

     

    vural - 20.11.2010 - 02:40



Benzer Konular

  1. İncir ve İncir Sütünün Faydaları
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.09.2011, 19:39
  2. İncir Faydaları
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22.09.2010, 14:27
  3. İncir Ve İncir Sütünün Faydaları
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 21.09.2010, 18:10
  4. İncir Sütünün Faydaları
    Konuyu Açan: nuri deniz, Forum: Sağlık Genel.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.06.2010, 22:41
  5. İncir Nedir - İncir Yetiştiriciligi
    Konuyu Açan: BLUEROJ, Forum: Bitkiler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 30.10.2008, 21:07

copyright

Soru Cevap