REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Ateş Düşüren Şifalı Bitkiler

  1. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    şifalı bitkiler - ateş düşüren bitkiler - çocukta ateş düşürme - ateş düşürücü bitkiler


    Yüksek ateş düşürücü bitkiler ve Prof. Dr. Ahmet Maranki ateş düşürme yolları.. Yüksek ateş nedir? Vücut sıcaklığımızın 37,5 dereceyi geçmesi yüksek ateş olarak değerlendirilmektedir ve yüksek ateşin mutlaka düşürülmesi gerekmektedir. Yüksek ateş olan hastalarda titreme, üşüme, iştah eksikliği, baş ağrısı ve aşırı halsizlik görülür.

    Prof. Dr. Ahmet Maranki bazı bitkilerin yüksek ateşi düşürmekte etkili olduğunu belirtmektedir. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibi hazırlanıp kullanılmalıdır.

    Ateş düşürmek için ateş düşürücü bitkiler

    Bir miktar ıhlamur kaynatılır ve bu kaynatılan ıhlamurdan 1 su bardak kadarının içine 1 çay kaşığı nane ilave edilir. 10 dakika bekletildikten sonra bu ateş düşürücü bitkisel kür içilip terlenirse ateş düşer.

    Ateş düşürmek için bitkisel ilaç formülü 2: Maydanoz, pelin yaprağı, kantaron, okaliptüs yaprağı ayları ile kuru erik hoşafı hazırlanır ve bu hoşaftan içilir.

    Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin yüksek ateş düşürmek için bir başka önerisi ise şudur: 1 bardak kadar kaynar suyun içine 5 gram ufalanmış ebegümeci atılır ve 10 dakika demlenmesi için beklenir. Bu ateş düşürücü kürden günde 3 bardak içilir.


    Şifalı bitkiler uzmanı Mustafa Kırıcı yetişkinler ve çocuklarda ateşi düşürmenin bitkisel ve kesin yolları. 1. sirke oynak yerlerimize sirke sürmeliyiz. 2. süt ve sarımsak 1 bardak ılık süte 1 diş sarımsak dövüp içine karıştırılır.
    Ateşi anında düşürür.


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    ateş düşüren meyve ve sebzeler


    Kronik ateş hücreleri etkileyerek beyin sağlığını etkiliyor. Bir çok meyve sebzenin ise ateş düşürücü etkisi biliniyor. İşte o besinler.
    Dr. Alan C. Logan, ‘ateş’in 21’inci yüzyılın salgın hastalığı olduğunu söylüyor. Kronik ateşin, hücreleri etkileyerek beyin sağlığını tehdit ettiğini belirten Logan, ‘Beyin Diyeti’ kitabında şöyle diyor: “Ateş, sadece 10 yıl öncesine kadar mafsal iltihabı ya da benzer hastalıklarla birlikte anılırdı. Bu yargı kesinlikle değişti. Bugünün bilim dünyasında ateş, kalp hastalığı, diyabet, obezite ve evet, nöropsikiyatrik rahatsızlıklarla bile dahil olmak üzere birçok rahatsızlıkla ilişkilendiriliyor. 23 Şubat 2004 tarihli Time dergisinin kapağında konu edilen ateş, böylelikle tarihte kendine ‘Gizli Katil’ ismiyle yer buldu. Gerçekten de kronik ateş, tüm vücutta ve özellikle beyinde hasara yol açıyor. Dönüştürülmüş ve doymuş yağlara ek olarak hareketsiz koşullarıyla Batı beslenme tarzı, ateş salgının en büyük destekçisi. Gıdasal antioksidanların eksikliği, donmuş yağ ve gıdasal şekerin aşırı tüketimi, kronik ateşi ilerletiyor. Buna karşılık kronik ateş, değerli antioksidanları tüketiyor. Omega 6 yağ asitlerini (mısır, soya fasulyesi, aspur ve ayçiçeği yağı) fazla tüketmenin de ateşe yol açtığı birçok araştırmada kanıtlandı. Kronik ateş uzun vadede hassas beyin hücrelerinin direncini kırar ve sinir hücrelerinde meydana gelen esas yapısal hasarın sorumlusudur. Kronik ateş, Alzheimer hastalığında görülen, bunamaya sebep olan plakaların ve nörofibril düğümlerinin üretimini arttırır. Öte yandan birçok meyve, sebze ve yemeklerde kullanılan otların, güçlü ateş düşürücü özellikleri vardır. Antioksidanların insanlarda ateş belirtilerini azalttığı kanıtlandı. Unutmayın, balık, özellikle de yağlı deniz balığı (somon, sardalye, uskumru, ançuez) vücudunuza girebilecek en güçlü ateş düşürücü gıdadır.”
    İşte ateş düşüren besinler:
    KURUYEMİŞLER
    Kuruyemişlerdeki tek ve çok bağlı doymamış yağlar, E vitamini ve kalp dostu sterol, ateş düşürücü bileşimler barındırır. Ayrıca güçlü bir antioksidan etkisine sahiptir. Haftada en az iki kez kuruyemiş yemenin koroner kalp hastalıklarından ölüm riskini önemli ölçüde azalttığı düşünülüyor. Illionis Üniversitesi nörobilimcileri, kuruyemişlerin kalp sağlığına ek olarak, özellikle de bademin yaşa bağlı zihinsel performans düşüşünü önlediğini gösterdi.
    YEŞİL ÇAY
    Yeşil çaydaki ‘keteçin’ adı verilen madde, önemli bir ateş düşürücüdür. Journal of Immunology, 2004’te yeşil çayın ateş düşürücü ve beyin hücrelerini koruyucu özelliğinin, Multipl Skleroz (MS) hastalığının önlenmesi ve tedavisi açısından umut verici olduğunu yazdı. Yeşil çaydaki kafein ve amino asitler, duygular ve zihinsel odaklanma üzerinde ani ve olumlu bir etki yaratıyor.
    MOR/KOYU KIRMIZI GIDALAR
    Yaban mersini, vişne, nar, mor tatlı patates, mor karnabahar, siyah üzüm ve pancarı örnek verebiliriz. Mor pigmentler ciddi ölçüde antioksidan koruması sağlar, sinir hücreleri arasında iletişimi güçlendirir, beyin duvarını korur, beyne kan taşıyan damarları güçlendirir. Ağrıyı dindirecek kadar önemli ölçüde ateş düşürücüdür.

    Ateş düşüren önemli meyve ve sebzeler


    YEŞİL GIDALAR
    Bir fast-food restoran zincirinin çirkin bir afişini görmek beni hayrete düşürmüştü: Bir çöreğin üzerinde yakın plan çekilmiş dev bir burger fotoğrafında ‘Yeşillik golf içindir’ yazıyordu. Buna hiç katılmıyorum. Her türden koyu yeşil sebzede ateşi düşürebilen değerli bir mineral bulunur. Kıssadan hisse: Kalbiniz ve beyniniz için yeşilliklerinizi yiyin.
    ZENCEFİL - ZERDEÇAL
    Zerdeçal gibi ateş düşürücü ve beyin hücrelerini koruyucu özellikler taşır. Hindistan ve Çin’de, baş ağrıları, mide ve bağırsak şikayetleri için kullanıldığı 2 bin 500 yıllık bir geçmişi var. Zencefil, özellikle sinir duvarlarındaki yağ bileşimlerini serbest radikal saldırılarına karşı korur. Sinir hücrelerini koruyucusu olduğu ve ateşi düşürdüğü için bolca tüketilmelidir. Araştırmalar, zerdeçalın beyin hücrelerini korumak ve duygu durumunu olumlu etkilemek gibi önemli özelliklerini ortaya çıkardı. Bu kök bitkisinin içindeki aktif ‘curcumin’ maddesi son derece güçlü bir antioksidan ve ateş düşürücü özelliğe sahip. Bilim, zerdeçalın davranışlar üzerindeki etkisinin antidepresan ilaçlarla benzer olduğunu ortaya koydu. Zerdeçal, özellikle duygu durumunu düzenleyen serotonin ve dopamin gibi önemli nörotransmiterlerde arızayı önlüyor.
    KAHVE
    Makul miktarda kafein alımının beyin üzerinde faydaları var. Araştırmalar, kahvenin özellikle hücrelerdeki yağ bileşimlerini oksitlenme stresine karşı korumakta etkili olduğunu ortaya koydu. Günde 1-2 fincan kahve, enerji, zindelik, özgüven, sosyal girişkenlik, iş motivasyonu ve dayanıklılığı artırır. Günlük antioksiden ihtiyacını karşılamanın en keyifli yolu. Japon kız tıp öğrencileri arasında yapılan araştırma, düzenli kahve içenlerde depresyon görülme riskinin daha az olduğunu ortaya koydu.
    BEYİN DOSTU TEMEL GIDALAR
    Açai meyvesi, Yeşil çay, Brokoli, Brüksel lahanası, Kalitede zeytinyağı, Elma sirkesi, Kiraz,Lahana, Elma püresi, Enginar,Ceviz, Acı biber tozu, Kişniş,Fındık, Tarçın,Tam tahıllar, Avakado,Kızılcık,Kekik,Pancar,Üzüm,Maydanoz,Patlıc an,Şeftali;Börülce,Erik kurusu,Zencefil,Nar,Kuru üzüm,Ahududu,Çilek,Mandalina,Zerdeçal


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Ateş için Şifalı Bitkiler
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 22.06.2013, 19:45
  2. Şekeri Düşüren Şifalı Bitkiler
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 09.04.2012, 15:17
  3. Ateş düşüren Şifalı Bitkiler
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Sağlamliq.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 21.12.2011, 16:19
  4. Ateş Düşürücü Şifalı Bitkiler
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.07.2010, 11:40
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17.02.2009, 18:04

copyright

Soru Cevap

grafimx