REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Alıç Meyvesi ve Faydaları

  1. Yazan: Şayeste
    Şayeste - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    alıçın yararları - alıç neye iyi gelir



    ALIÇ - YEMİŞEN - CRATAECUS - CRATÂE GUSMO - NOGYNA

    Diğer İsimleri : Yemişen, ekşi muşmula, edran, geviş, akdiken
    Kullanılan Kısımları: Yaprakları, çiçekleri ve meyveleri
    Toplama Zamanı: Çiçekler çiçek açmaya başladığında taç yapraklar dökülmeden, yapraklar ve çiçekler Mayıs-Haziran aylarında, meyveler Ağastos-Ekim aylarında toplanır.

    Kurutma Şekli:
    Çiçek ve yapraklar gölgede, meyveler güneşte kurutulur.

    Kullanıldığı Yerler:


    Dahilen: Çiçek ve yapraklar kalp hareketlerini tanzim ve takviye edicidir, kalp damarlarının tıkanıklığını açar, tansiyonu düşürür, meyveler kalp hareketlerini kuvvetlendirici olarak kullanılır. Meyve ve yaprak, totalflavonid karışımı kroner damarların genişlemesine ve etraf kan dolaşımına tesir etmeksizin kalp yetersizliğini kolayca takviye ettiği yapılan tecrübelerle sabit olmuştur, merkezi sinir sistemi hareketlerini tahrik edicidir.

    Akdiken pereparatlan dekompose kalbe tesir icra etmez, meyve, yaprak, çiçek kalp kuvvetlendirici teskin edici etkisinin yanında tansiyon düşürücü, damar sertliği ve göğüs nezlesinde faydalıdır, sinir sistemini yatıştırıcı, spazmları azaltıcı, kalp atışlarının hızını yavaşlatıcı, idrar söktürücü, ishal kesici, balgam çıkartıcı, safranın çoğalmasını önleyici etkileri vardır, mideyi kuvvetlendirir, anjinde, şişmanlıkta (zayıflatıcı olarak) uykusuzlukta faydalıdır, ateş düşürücü, ağrı kesicidir. Artritte (atar damar iltihaplanmasında) da faydalıdır, tedaviye 10-15 gün devam edilmelidir. Taze alıç (yemişen) suyu çıkarılarak şekerle tatlandırılıp içilirse cinsi arzuyu artırır, baş ağrısını geçirir, yüksek tansiyonu düşürür uykusuzluğa iyi gelir, şiddetli kusmayı giderir.

    Register


    Alıç Meyvesinin Faydaları :


    Kalp ritim bozuklukları (arrhythmias), sinirsel kalp çarpıntıları, kalp yetmezliği, ağır enfeksiyon hastalıkları sonrasındaki kalp kasları zafiyeti, kalp krizi sonrası, yüksek kan basıncı, damar sertliği alıç bitkisinin başarıyla kullanılabileceği alanlardır. Ama sabırlı ve disiplinli olmak gerekir. Çünkü bitkinin etkisi uzun süreli kullanımlar (4-8 hafta) sonucunda oluşmaya başlar ve bu olumlu etki gitgide artar. Bu bitki ayrıca, bedendeki sıvı birikimlerinin dışkılanmasını da sağlayabilir. Ayrıca; sinir sisteminde yatıştırıcı, spazmları azaltıcı, idrar söktürücü ve kabız yapıcı etkileri de vardır. Alıç ın içerdiği maddelerde vücudda birikme, zehirlilik ve alışkanlık yapma gibi özellikler olmadığından uzun süreli kullanıma uygundur.

    Yaklaşık 3 haftalık bir kullanımdan sonra kalp, damar sistemi ile beyinde olumlu etkileri görülmeye başlayan alıç, kan dolaşımını sağlayan damarları genişleterek güçlendirdiği gibi, kalbin daha fazla kan ve oksijenle beslenmesini sağlıyor, yüksek kan basıncını dengeliyor.

    Sağladığı faydalarla beyini de olumlu etkileyen alıç, hafızanın güçlenmesinde de önemli rol oynuyor. Kalp kaslarını güçlendirici, kalpritim bozukluklarını düzenleyici etkiye sahip alıcın, koroner toplardamarların işlevlerini destekleyici, kalp krizi sonrasında kalbigüçlendirici özellikleri de bulunuyor.

    Mideye faydalıdır. Şiddetli kusmayı geçirir.

    Alıç Meyvesinin Faydaları :

    Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak-çiçek ve meyve karışımı, kaynamış bir bardak suyla haşlanır. 10 dakika bekletildikten sonra süzülür, balla tatlandırıldığında (şeker hastaları tatlandırma yapmamalı) etkisi daha da artar. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay aç karnına veya öğün aralarında sıcak içilir.

    ALIÇ MEYVELERİ: Sarı meyveli cinsi olan dağ alıcının meyveleri ishal kesici ve idrar artırıcı olarak kullanılır.

    Astımda dağ alıcı ağacı kökü kullanılır.

    Amipli dizanteride kaynatılıp içilir 1 ay kadar devam edilir.

    Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4 gr ufalanmış çiçek ve yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir veya daha fazla içilebilir.

    Çiçek ve yapraklar toz haline getirilir, günde 2-5 gr içilir. Ağaç kabuğu ve meyvelerde aynı maksatlarla kullanılır.

    1 bardak kaynar suya, 20 gr ezilmiş meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak ve daha fazlası içilebilir.

    Zehirli bileşikler taşımadığından kalp hareketlerini yatıştırıcı ve düzenleyici olarak uzun zaman kullanılabilir.

    Karayemişen çiçekleri de yemişen çiçekleri yerine kullanılır.


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Alıç Meyvesi ve Faydaları
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 12.10.2012, 17:48
  2. Alıç Ve Alıç Sirkesinin Faydaları
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 20.05.2012, 20:49
  3. Alıç nedir ve alıç faydaları nelerdir
    Konuyu Açan: 1sidelya, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 03.05.2010, 12:36
  4. Hawthorn Berry-Alıç Meyvesi
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 04.11.2009, 23:56
  5. Alıç Çayı Ve Faydaları
    Konuyu Açan: Şayeste, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.11.2009, 17:35

copyright

Soru Cevap

grafimx