A'dan Z'ye Hastalıklara Yararlı Sebzeler

  1. A
    Adenit (Left bezi şişmesi): Alg, kil, lahana, sarmısak, soğan, kuşdili.
    AFT (Pamukçuk): Havuç, karadut, mersin, limon, adaçayı, papatya, kekik.
    Akciğer hastalıkları: Kil, kuşkonmaz, havuç, maydonoz, tere, incir, arpa, greyfurt, çamfıstığı, turp, üzüm, sarmısak, servi tohumu, okaliptüs, rezene, karanfil, çürdükotu, lavantin, nane, soğan, adaçayı, kekik.
    Albümin: Kil, lahana, fasulye, ardıç, kereviz, mısır.
    Alkolik: Kil, lahana, maydanoz
    Alerji: Alg, siyah turp, papatya, havuç, limon, lavantin, soğan, kuşdili, portakal, adaçayı.
    Anjin: Kil, Kereviz, lahana, incir, karadut, böğürtlen, şalgam, limon, adaçayı, kekik, defne, sarmısak, karanfil.
    Arı sokması: Maydanoz, lahana, pırasa, sarmısak, fesleğen, tarçın, limon, lavantin, soğan, kekik.
    Askarid (yuvarlak solucan): Sarmısak, papatya, okaliptus, kekik.
    Astım: Kil, havuç, maydanoz, lahana, marul, turp, sarmısak, anason, limon, okaliptus, lavantin, nane, soğan, kuşdili, adaçayı, kekik, papatya, karabiber.
    Ateş nöbeti: Havuç, salatalık, incir, ahududu, portakal, arpa, greyfurt, okaliptus, ardıç, lavantin, mazı tohumu, rezene, armut, mısır.
    Ayak ve koltuk altı terlemesi: Adaçayı
    B
    Barsak Kurtları: Havuç, lahana, kabak, tere, ceviz, nar, maydanoz, pırasa, nohut, semizotu, sarmısak, papatya, tarçın, kimyon, limon, kekik, lavantin, karanfil, okaliptus, tarhun
    Barsaklarda aşırı gaz: Ayva, kil, portakal, maydanoz, sarmısak, papatya, kimyon, kişniş, tarhun, rezene, zencefil, karanfil, çürdükotu, lavantin, mercanköşk, nane, ufak hindistan cevizi, soğan, kuşdili, badem, tarçın.
    Barsak rahatsızlıkları (İnce ve kalın barsak iltihapları): Kil, enginar, havuç, lahana, kabak, incir, ahududu, bira mayası, karadut, mersin, şalgam, muşmula, portakal, arpa, elma, semizotu, üzüm, domates, sarmısak, çürdükotu, kekik.
    Baş ağrısı: Kil, lahana, elma, limon, nane.
    Baş dönmesi: Portakal, fesleğen, papatya, kimyon, lavantin, kuşdili, nane, adaçayı, kekik, anason.
    Beyin nezlesi (Sinüzit): Okaliptus, kekik.
    Bronşit: Sarmısak, dereotu, anason, tarçın, havuç, limon, karanfil, nane, ufak hindistancevizi, soğan, karabiber, kuşdili, adaçayı, kekik.
    Belsoğukluğu: Sarmısak, limon, ardıç, lavantin.
    Beyaz akıntı: Kil, lahana, ayva, ceviz, maydanoz, ardıç, lavantin, kuşdili, adaçayı, kekik, sarmısak, papatya, limon, karanfil, okaliptus.
    Bluğ çağı: Kaysı, badem, patlıcan, yulaf, muz, buğday çimi, arpa, havuç, kiraz, kestane, hurma, incir, fasulye, bira mayası, mısır, fındık, portakal, maydanoz, soya, yer elması, limon, soğan.
    Böbrek ağrısı: Badem, kil, kereviz, lahana, fındık, pırasa, kiraz.
    Böbrek taşı: Badem, kil, yulaf, kereviz, maydanoz, kiraz, lahana, tere, çilek, ahududu, fasulye, kavun, şalgam, muşmula, fındık, ceviz, şeftali, pırasa, nohut, elma, semizotu, turp, üzüm, domates, sarmısak, rezene, ardıç, mısır, limon.
    Burkulma: Kil, lahana.
    Burun kanaması: Limon
    C
    Ciltte sivilceler: Kil, havuç, lahana, papatya, kekik.
    Cinsel iktidarsızlık: Yulaf, kereviz, çam fıstığı, tarçın, karanfil, nane, soğan, kırmızıbiber, rokai kuşdili, kahve, vanilya, zater, anason, zencefil, ufak hindistancevizi, kuruyemişler.
    Cistid (Mesane İltihabı): Lahana, kil, şalgam, arpa, soğan, pırasa, okaliptus, ardıç, lavantin, mazı tohumu, rezene, armut, mısır.
    Ç
    Çatlak (yarılma): Badem, kil, havuç, lahana, ayva, salatalık, zeytin, patates, soğan.
    Çarpıntı: Badem, kil, kuşkonmaz, patlıcan, lahana, marul, anason, nane, kuşdili.
    D
    Dalak şişliği: Papatya.
    Damar sertliği: Kil, enginar, buğday çimi, havuç, kiraz, lahana, çilek, bira mayası, mercin, ceviz, pırasa, elma, erik, çavdar, soya, domates, ayçiçeği, sarmısak, limon, ardıç, soğan, lavantin, nane, kuşdili, kekik, adaçayı.
    Dikkatini toplayamama: Papatya, servi tohumu, lavantin.
    Dilde iltihap: Limon, adaçayı.
    Diş bakımı: Limon, karanfil, kekik, rezene.
    Diş apsesi: Kil, lahana, incir, soğan.
    Dizanteri: Kil, kestane, lahana, kabak, ayva, nar, mersin, muşmula, arpa, maydanoz, kaynana dili, sarmısak, limon, kekik.
    Diş eti iltihabı: İncir, karadut, böğürtlen, mersin, portakal, limon, adaçayı.
    Diş etleri kanaması: Maydanoz, lahana, tere, ıspanak, portakal, limon, buğday çimi, kuşburnu, turp, yeşil biber, patates.
    Doğuma hazırlık: Karanfil, badem, üzüm.
    Dolaşım bozukluğu: Kişniş, anason, yukaf.
    Dolama: Kil, lahana, soğan.
    E
    Ekzama: Badem, kil, kuşkonmaz, havuç, lahana, tere, şalgam, portakal, turp, üzüm, papatya, çürdükotu, adaçayı.
    El-ayak şişmesi (soğuktan): Havuç, kereviz, maydanoz, lahana, ayva, şalgam, patates, limon, soğan.
    El terlemesi: Adaçayı
    El titremesi: Nane, adaçayı.
    Emzirme: Süt artırma: Badem, buğday çimi, havuç, mercimek, yerelması, anason, dereotu, kimyon, rezene.
    Ezik (Bere): Kil, maydanoz, lahana, tarçın, adaçayı, kabak, badem.
    F
    Franjit: Lahana, mersin, kil.
    Felçler: Kil, lahana, fesleğen, nane, adaçayı, ardıç, lavantin, kuşdili, kişniş, defne, ufak hindistan cevizi, kekik, papatya.
    G
    Gece terlemesi: Adaçayı, misk adaçayı.
    Göz kapakları yanması: Kil, maydanoz, lahana, rezene, meyankökü, limon, papatya, havuç, kuşdili.
    Göz zayıflığı: Mersin.
    Göz iltihapı: Maydanoz, marul, papatya.
    Grip: Lahana, kil, portakal, sarmısak, papatya, tarçın, limon, servi, okaliptus, lavantin, nane, soğan, kuşdili, adaçayı, kekik, kuşburnu, defne.
    Gut (damla) hastalığı: Kil, enginar, kuşkonmaz, havuç, kereviz, maydanoz, kiraz, lahana, salatalık, çilek, ahududu, fasulye, marul, kavun, şalgam, muşmula, zeytin, armut, pırasa, erik, turp, üzüm, domates, yerelması, sarmısak, fesleğen, papatya, limon, ardıç, kuşdili.
    Güçsüz kalma (dermansızlık): Bademi kil, fıstık, yulaf, muz, buğday çimi, havuç, kereviz, kestane, kabak, tere, hurma, ıspanak, rezeyan, incir, çilek, nar, fasulye, mercimek, bira mayası, darı, karadut, maydanoz, armut, nohut, elma, erik, üzüm, pirinç, soya, domates, yer elması, sarmısak, tarçın, limon, okaliptus, ardıç, zencefil, karanfil, lavantin, nane, ufak hindistan cevizi, soğan, kuşdili, kekik.
    H
    Hafıza zayıflığı: Karanfil, kişniş, kuşdili, melisa, kekik, çay.
    Hamilelik: Bademi buğday çimi, hurma, incir, darı, fındık, elma, armut, üzüm.
    Hava yutma: Kil, lahana, anason, kimyon, limon, kişniş, tarhun, rezene, mercan köşk, nane, tarçın, ufak hindistan cevizi.
    Hazımsızlık (Dispepsi): Patlıcan, kereviz, lahana, kabak, ahududu, portakal, arpa, greyfurt, şeftali, maydanoz, hindistan cevizi, defne, tarçın, limon, kişniş, tarhun, lezeyan, ardıç, karanfil, nane, soğan, ayva, kimyon.
    Hazımsızlık (Zafiyetten): Zencefil, ufak hindistan cevizi, kuşdili, kekik.
    Hazımsızlık (Sinirden): Kimyon, turunç.
    Hemoroid: Kil, pazı, maydanoz, kestane, lahana, kavun, mersin, pırasa, patates, sarmısak, servi tohumu, soğan, dereotu, limon, mersin.

    İ
    İç sıkıntı: Fesleğen, ihlamur, lavantin, mercan köşk.
    İdrar yolu enfeksiyonları: Ardıç, okaliptus, soğan, kekik.
    İdrar yolları: Lahana, kabak, tere, incir, ahududu, marul, arpa, pırasa, semizotu, üzüm, zrdıç, okaliptus, kekik, rezene.
    İdrar tutukluğu: Enginar, patlıcan, kuşkonmaz, kahve, maydanoz, kiraz, lahana, kabak, tere, fasulye, kavun, greyfurt, pırasa, nohut, erik, semizotu, rezene, ardıç, lavantin, soğan.
    İnce barsak iltihabı: Papatya, lavantin.
    İshaller: Kil, kaysı, havuç, kestane, lahana, ayva, nar, karadut, böğürtlen, mersin, adaçayı, muşmula, ceviz, arpa, armut, elma, pirinç, sarmısak, papatya, tarçın, limon, ardıç, zencefil, karanfil, nane, ufak, hindistan cevizi, kuşdili, kuşburnu.
    İştahsızlık: Kaysı, kereviz, ayva, tere, portakal, greyfurt, maydanoz, domates, papatya, kimyon, limon, kişniş, tarhun, rezene, ardıç, zencefil, çörekotu, hindistan cevizi, adaçayı, sarmısak, karanfil, defne, nane, soğan, karabiber, kuşdili.
    İyileşme (nekahat dönemi): Kaysı, badem, kuşkonmaz, kereviz, kestane, hurma, ıspanak, incir, fasulye, mısır, portakal, elma, üzüm, soya, yer elması, limon, adaçayı, kekik, kuşburnu, arpa, kuşdili.
    İvegen bronşit (Had): Kil, havuç, maydanoz, lahana, marul, karadut, böğürtlen, şalgam, sarmısak, limon, okaliptus, lavantin, soğan.
    K
    Kalp atardamarı iltihaplanması (koronerit): Kil, lahana, elma, çavdar.
    Kalp zayıflığı: Enginar, kereviz, marul, soğan, kuşkonmaz, sarmısak, nane, mandalina.
    Kan katılaşması: Portakal, greyfurt, çavdar, domates, limon.
    Kanamalar: Karadut, böğürtlen, mersin, semizotu, limon, papatya.
    Kansızlık: Kaysı, kuşkonmaz, patlıcan, pancar, buğday çimi, havuç, mantar, lahana, tere, hurma, ıspanak, bira mayası, kavun, ceviz, zeytin, portakal, maydanoz, armut, pırasa, elma, erik, üzüm, sarmısak, papatya, limon, kekik, fesleğen, soğan, kuşdili.
    Kanama hastalığı (hemofili): Semizotu, limon.
    Kan fazlalığı: Kereviz, kiraz, çilek, ahududu, marul, greyfurt, maydanoz, elma, çavdar, domates, limon.
    Kanser: Kil, kırmızı pancar, havuç, kereviz, maydanoz, lahana, tere, hurma, ıspanak, çilek, şeftali, sarmısak, çürdükotu, soğan, adaçayı, servi tohumu, tarhun, karanfil.
    Karaciğer ağrısı: Badem, kil, maydanoz, lahana, hind zafranı, turp, ufak hindistan cevizi, ıhlamur.
    Kan tükürme: Ayva, semizotu, tarçın, servi tohumu, ardıç.
    Kan işeme: Şeftali, semizotu, limon.
    Karaciğer hastalanması: Enginar, patlıcan, havuç, kereviz, maydanoz, kiraz, ayvai tere, çilek, ahududu, taze fasulye, marul, mersin, zeytin, portakal, arpa, greyfurt, elma, patates, erik, turp, üzüm, limon, limon, nane, kuşdili.
    Karaciğer şişliği: Üzüm, papatya, limon.
    Karında su toplanması: Maydanoz, tere, ahududu, sarmısak, ardıç, soğan, kahve, çörekotu.
    Karın ağrısı: Anason, çörekotu, nane, karabiber, papatya, zencefil, ufak, hindistan cevizi, kimyon.
    Kas seyirmesi: Kil, lahana, papatya, patates, fesleğen.
    Kıl kurdu: Maydanoz, papatya, okaliptus, kekik, sarmısak.
    Kolestorol yüksekliği: Enginar, mısır yağı, ceviz, soya, ayçiçeği, kuşdili, yulaf, adaçayı, kekik.
    Kusma: Rezene, anason, nane, fesleğen, adaçayı.
    Kum: Havuç, salatalık, şalgam, muşmula.
    Kulak ağrısı: Badem, lahana, elma.
    Kulak çınlaması: Soğan.
    L
    Lumbago: Yulaf, kekik.
    M
    Mide ağrısı: Kil, havuç, lahana, ayva, incir, marul, elma, patates, tarçın, tarhun, rezeyan, çörekotu, nane, kuşdili.
    Mide spazmı: Fesleğen, kimyon, nane, kişniş, tarçın, mercan köşk.
    Mide ülseri: Kil, havuç, lahana, elma, patates, papatya, limaon, meyan kökü, yulaf, badem.
    Mide tembelliği (hazımsızlık): Sarmısak, nane, karabiber, adaçayı, kekik.
    Mide ekşimesi: Limon, nane.
    Mide-barsak kanamaları: Havuç, limon, semizotu.
    Migren: Fesleğen, karanfil, kakule, ıhlamur, papatya, limon, okaliptus, lavantin, mercan köşk, nane, kuşdili, siyah hardal, anason, portakal
    Makatta çatlama: Kil, lahana, ayva.
    Menopoz dönemi: Kaysı, muz, kil, havuç, kiraz, kestane, lahana, ıspanak, incir, fındık, portakal, greyfurt, çavdar, soya, yerelması, papatya, servi, adaçayı.
    N
    Nasır: İncir, pırasa, sarmısak, kekik.
    Nefes darlığı: Çürdükotu.
    Nevrasteni: Kil, lahana, kereviz, marul, lavantin, mercanköşk, adaçayı, kekik, tarçın.
    Nezle: Kil, lahana, limon, tarçın, ardıç, nane, kekik, adaçayı.
    Ö
    Ödem (vücutta su toplaması): Maydanoz, kil, lahana, üzüm, sarmısak, soğan.

    P
    Peklik: Kaysı, badem, kil, patlıcan, pazı, havuç, maydanoz, kiraz, lahana, kabak, ıspanak, incir, çilek, ahududu, marul, kavun, zeytin, portakal, şeftali, erik, patates, çavdar, domates, yerelması, yulaf, anason, kuşdili, buğday çimi, papatya, kişniş, rezene.
    Prostat: Soğan, mazı, yulaf ezmesi, servi.
    R
    Raşitizm: Kayısı, alg, kil, buğday çimi, havuç, lahana, ıspanak, bira mayası, ceviz, zeytin, turp, soğan, papatya, ardıç, zencefil, nane, kuşdili.
    Rahim kanamaları: Ardıç, servi tohumu, tarçın
    Regl (ay) hali:
    -Yokluğu: Maydanoz, papatya, nane, kekik.
    -Ağrılı, güç olması: Kil, lahana, marul, maydanoz, kimyon, ardıç, anason, papatya, srvi, nane, kuşdili, misk, adaçayı.
    -Az olması: İncir, maydanoz, fesleğen, rezene, lavantin, nane, adaçayı.
    Ruhi çöküntü: Kaysı, darı, maydanoz, lahana, papatya, sarmısak, havuç, enginar, tere, ıspanak, mercimek, soğan, kekik, çilek, anason, fesleğen, kişniş, rezene, zencefil, karanfil, mandalin, mercanköşk, nane, ufak hindistancevizi, kuşdili, adaçayı
    S
    Saç dökülmesi: Kekik, adaçayı, tere, papatya, lavantin, limon, kuşdili.
    Safra taşı: Enginar, kiraz, tere, çilek, marul, zeytini patates, turp, üzüm, domates, limon, ufak hindistan cevizi, soğan, kuşdili.
    Sarhoşluk: Kil, lahana.
    Safra kesesi tembelliği: Maydanoz, turp, zeytinyağı.
    Sararma: Alg, ıspanak, havuç, lavantin, kuşdili, mercankök, kekik.
    Sara: Lahana, fındık, fesleğen, kuşdili, tarhun, kekik.
    Saç dökülmesi: Tere, zeytinyağı, kekik, lavantin, darı, kuşdili, soğan.
    Safra kanalı tıkanıklığı: Turp, zeytinyağı.
    Sağırlık: Badem, kil, sarmısak, rezene, soğan.
    Sarılık: Kil, enginar, havuç, kereviz, maydanoz, lahana, ahududu, marul, turp, limon, kuşdili.
    Ses kısılması: Kil, kereviz, maydanoz, lahana, havuç, incir, servi tohumu.
    Sinirlilik: Lavantin, mercanköşk, adaçayı, kaysı, kil, aluç, yulaf, maydanoz, elma, soya, buğday çimi.
    Sinüzit: Kil, lahana, ardıç, soğan, kuşdili.
    Sinir ağrısı (Nevralji): Badem, kil, lahana, zeytin, maydanoz, okaliptus, nane.
    Sinir krizi: Papatya, lavantin, kekik.
    Sıraca: Alıç, havuç, kereviz, ceviz, lavantin, soğan.
    Sıtma: Muşmula, portakal, maydanoz, limon, okaliptus, papatya, servi, ufak hindistancevizi.
    Soğuk apse: Kil, lahana, sarmısak, bakla, incir, zeytin,üzüm, marul, şalgam, patlıcan, pazı, havuç, soğan, pırasa, semizotu.
    Süregen (müzmin) bronşit: Kil, havuç, maydanoz, lahana, ayva, tere, incir, marul, arpa, elma, turp, sarmısak, limon, okaliptus, lavantin, nane, soğan, kuşdili, defne, dereotu, meyankökü.
    Süregen romatizma: Kil, enginar, kuşkonmazhavuç, kereviz, maydanoz, kiraz, lahana, tere, çilek, ahududu, fasulye, kavun, muşmula, zeytin, armut, pırasa, elma, erik, turp, üzüm, domates, yer elması, sarmısak, papatya, limon, servi, ardıç, soğan, kuşdili, kekik, hind zafranı, zencefil, defne, sarı hardal, ufak hindistan cevizi, yeşil biber.
    Sürmenaj (beyin yorgunluğu): Kaysı, badem, fıstık, yulaf, kuşkonmaz, buğday çimi, kereviz, kestane, hurma, ıspanak, fasulye, soya, darı, portakal, armut, erik, üzüm, pirinç, fesleğen, kekik, kuşburnu, maydanoz, adaçayı, misk adaçayı, çay, soğan.
    Süt azaltma: Enginar, maydanoz, adaçayı, nane
    Ş
    Şeker hastalığı: Lahana, tere, fasulye, marul, bira mayası, karadut, mersin, fındık, ceviz, zeytin, patates, okaliptus, ardıç, soğan, yulaf, buğday çimi, arpa, adaçayı.
    Şişmanlık: Kereviz, kiraz, alg, şalgam, pırasa, elma, patates, limon, soğan.
    T
    Tansiyon
    Yüksekliği: Alg, çilek, zeytin, üzüm, soğan, pirinç, çavdar, sarmısak, limon, adaçayı, nane, papatya, kuşdili, armut, çilek, elma.
    Düşüklüğü: Kahve, tuz, arpa, soya, tarçın.
    Ter kokusu: Alg, kil, enginar, maydanoz, elma, nane, kimyon, papatya, anason, limon, portakal, kekik.
    Tik: Kil, lahana, mercanköşk.
    Troid bezesi
    Fazla çalışmasında: Mısır, turp, kekik, bakliyat.
    Az çalışmasında: Yulaf, alg.
    Tırnak kırılması: Limon.
    Tuzlu balgam: Badem, kil, havuç, lahana, salatalık, tere, ahududu, fasulye, zeytin, papatya, limon.
    U
    Uçuk: Elma, limon.
    Ud yerinin kaşıntısı: Badem, maydanoz, salatalık, kekik, nane, okaliptus.
    Uyuyamama: Kaysı, kil, yulaf, lahana, kabak, marul, şeftali, elma, fesleğen, papatya, mercanköşk, kekik, dereotu, ardıç, lavantin, ıhlamur, mandalin, portakal.
    Uyuz: Tere, elma, sarmısak, tarçın, kimyon, limon, karanfil, lavantin, nane, hardal, kekik.
    Ü
    Üre asidi (bk.gut): Limon, sarmısak, ardıç.
    Üre yüksekliği: Enginar, mersin, pırasa, üzüm, pirinç, domates, soğan, ardıç, nane, kekik, lavantin.
    V
    Varis: Lahana, mersin,sarmısak, limon, servi tohumu, kuşdili, kekik.
    Verem: Pancar, kil, buğday çimi, kiraz, kereviz, lahana, ayva, tere, hurma, çilek, kavun, fındık, ceviz, arpa, çam fıstığı, armut, sarmısak, limon, okaliptus, karanfil, çürdükotu, misk, adaçayı, lavantin.
    Y
    Yanık: Badem, kil, pazı, havuç, lahana, kabak, ayva, ıspanak, incir, marul, kavun, patates, patlıcan, okaliptus, lavantin, kuşdili, adaçayı, soğan, kabak, semizotu.
    Yatağa işeme: Servi tohumu.
    Yılancık: Fasulye, patates.
    Yüzde sivilce (akne): Kil, lahana, marul, şalgam, domates, ardıç, lavantin, defne, papatya, kuşdili, adaçayı, servi.
    Yüz bakımı: Kaysı, badem, kil, havuç, maydanoz, kiraz, lahana, ayva, ç,lek, kavun, portakal, şeftali, pırasa, elma, üzüm.
    Z
    Zatülcenp: Kil, lahana, soğan.
    Zatürre: Limon, okaliptus, lavantin.
    Zehirlenmeler: Kil, enginar, salatalık, bira mayası, portakal, greyfurt, erik, üzüm, domates, limon.
    Zona: Lahana, limon, havuç, okaliptus, nane, kuşdili, adaçayı, lavantin.

     

     

    Axi_Sheytan1 - 27.12.2009 - 21:59



Benzer Konular

  1. Mikrodalgada Sebzeler
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Sebze Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 21.08.2013, 22:40
  2. En Faydalı Sebzeler
    Konuyu Açan: Sheqer_qirl, Forum: Sağlık Genel.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.03.2010, 15:55
  3. Cig Sebzeler Icin Dip Sos
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj : 25.08.2007, 01:58
  4. sebzeler"Den hayvanlar
    Konuyu Açan: eskitoprak, Forum: Hayvan Resimleri.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj : 01.03.2007, 13:32
  5. Sebzeler can kurtarıcı
    Konuyu Açan: casper, Forum: Sağlık Genel.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj : 08.01.2006, 02:07

copyright

Soru Cevap