Bal Ve Zencefilin Faydaları

  1. öksürüğe ne iyi gelir - öksürüğe zencefil - öksürük ve bal - ballı zencefil


    bal ve zencefilin faydaları saymakla bitmez ama arkadaşlar
    benim önerim ve deneyim faydasını gördüğüm iki
    tarif vereyim ,

    1- bir tatlı kaşığı yada yemek kaşığı balın üzerine
    dövülmüş zencefil dökün
    eğer sürekli kullanabilirim derseniz bir kavanoz balıda
    zencefille karıştırıp , her gün bir kaşık aldığınız
    takdirde öksürüğünüzün ve öksürükten meydana
    gelen göğüs ağrınızın hafiflediğini hissedeceksiniz.

    2- bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı bal ve bir miktar
    limon sıkın sıcak olarak için .öksürüğünüze çok iyi geldiğini göreceksiniz,

    bunlar benim önerilerim
    nette sizler için edindiğim bilgilere
    göre işte zencefil ve balın diğer faydaları

    AYIŞIĞI

    Bal ve zencefil


    Bal insanoğlunun tükettiği en eski gıdaların başında gelmektedir.Bal binlerce yıldan beri hem enerji sağlayan değerli bir besin maddesi olarak, hem de yara ve yanıkların tedavisinde ve bir çok hastalıklarda ilaç niyetine kullanılmaktadır. Balın şifa verici özellikleri başta Kur'an olmak üzere birçok kutsal kitapta da belirtilmektedir.
    Balın fizyolojik özellikleri ve kullanımı konusunda yüzlerce literatür bulunmaktadır.
    · BAL bir doğal enerji kaynağıdır. Bu nedenle bebekler, yaşlılar, sporcular, hasta ve düşkünlerle birlikte normal sağlıklı insanlar tarafından da severek ve bilinçli olarak tüketilmektedir.
    · BAL yeni doğan bebeklerde sütten yararlanmayı ve kemiklerde Kalsiyum fiksasyonunu artırmaktadır. Sadece süt ile beslenen bebeklerde oluşan kansızlığı (anemi) ve anorexia yı önlemektedir.
    · BAL iştah artırmakta, enerji ve direnç kazandırmaktadır
    .
    Balın Solunum Sistemine Etkileri
    Bal karasal iklime sahip ve gün içi ısı farkının fazla olduğu bölgelerde soğuğa ve soğuk algınlığına karşı, ağız, boğaz, ve bronşlardaki rahatsızlıklarda ve enfeksiyonlarında doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Bu özellikler balın antimikrobiyel etkisinin yanı sıra baldaki fruktozun doku ve kasları yumuşatıcı ve gevşetici özelliğinden kaynaklanmaktadır.
    Balın Yara ve Yanıklarda Kullanımı
    Bal günümüzde modern tıpta besleyici ve nemlendirici özelliği nedeniyle birçok kozmetik kremlerinde, açık yaralarda, yatak yaralarında, ülserlerde, ve yanıklarda doğrudan sürülen ilaçların yapımında kullanılmaktadır. Bal enfeksiyonları önlemekte, doku oluşmasını hızlandırmakta ve yara ve yanık izlerini azaltmaktadır (Hutton 1966; Manjo, 1975; Armon, 1980 and Dumronglert, 1983). Eşit miktardaki Bal, çavdar unu ve zeytin yağı karışımı ile hazırlanan kremin günde 3 kez kullanımı ile inek ve atlarda görülen ve kangrene dönüşen yaraları dahi tedavi ettiği bildirilmektedir (Lu~hrs, 1935; Lu cke 1935)

    Balın Göz Hastalıklarında Kullanımı
    Balın bazı ülkelerde doktorlar tarafından katarakt ve kojuktivit ile bazı kornea rahatsızlıklarında başarı ile kullanıldığı bildirilmektedir (Mikhailov, 1950). Ayrıca kornea ülserinin de saf bal ile veya vazelin yerine bal ile hazırlanan % 3 lük sulphidine pomadı ile başarılı bir şekilde tedavi edildiği bildirilmektedir.

    Şeker Hastalığı ve Bal
    Zaman zaman hakiki (!) balın şeker hastalığına iyi geldiği şeklinde yazılar çıkmakta veya söylentiler duyulmaktadır. Bunun bilimsel bir dayanağı yoktur ve yanlıştır. Bal da kan şekerini yükseltir ve fazla alındığında şeker hastalarını komaya sokabilir. Ancak eşit miktarda alınan bal, kan şekerini çay şekerine oranla daha az yükseltmektedir. Bu nedenle şeker yerine az miktarda bal kullanılabilir.

    Balın Antimikrobiyel Aktivitesi
    Balda mikrop üreyemez çünkü;
    · Şeker konsantrasyonu çok fazladır.
    · Balın pH sı 3.5-4.0 civarındadır.
    · Baldaki enzimler inhibin (H2O2) oluşmasına neden olur.

    Not: Isıtılmış ballarda antimikrobiyel aktivite görülmez veya yok denecek kadar azdır.

    Balın Kullanım Alanları
    · Sofralık olarak kullanımı (Petekli, süzme, krem bal, meyveli bal, aromalı bal, kuruyemişli bal, polenli bal, arı sütlü, propolisli bal vb.)
    · Gıda sanayiinde besin elementi veya tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır.
    · Pasta ve fırıncılıkta tatlandırıcı ve bayatlamayı önleyici olarak kullanılmaktadır.
    · Şeker, şekerleme, helva reçel ve marmelat sanayii.
    · Süt, yoğurt, dondurma sanayiinde.
    · Alkollü ve alkolsüz içki sanayiinde.
    · İlaç sanayiinde (Öksürük şurubu vb)

     

     

    AYIŞIĞI - 05.12.2009 - 10:28



Benzer Konular

  1. Zencefilin Faydaları
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 17.04.2012, 15:09
  2. Zencefilin Faydaları
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 29.03.2012, 11:20
  3. Zencefilin Faydaları
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.05.2011, 17:16
  4. Zencefilin Faydaları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.07.2010, 02:28
  5. Zencefilin Faydaları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 03.12.2009, 00:43

copyright

Soru Cevap