4.Sınıf Yaş Problemleri

yaş problemleri test soruları - yaş problemleri ile ilgili sorular ve cevapları - çeyrek hesaplama1. Bir kasa ekmek 16 YTL’dir. Yarım kasa ekmek kaç liradır?

A) 8 B) 9 C) 10



2. Bir kasa domates 18 YTL’dir. Yarım kasa domates kaç YTL’dir?

A) 7 B) 8 C) 9




3. Bir çuval elma 12 YTL’dir. Çeyrek çuval elma kaç YTL’dir?

A) 3 B) 4 C) 6



4. Çeyrek düzine kalem kaç tane kalem eder?

A) 4 B) 3 C) 6




5. 20 bilyenin çeyreği kaç bilye eder?

A) 4 B) 5 C) 10





6. 20 ekmeğin yarısı ile çeyreğinin toplamı kaç ekmek eder?

A) 5 B) 10 C) 15


7. Sınıfımızdaki öğrencilerin sayısı 20’dir. Sınıf mevcudunun çeyreği kız olduğuna göre, sınıfımızda kaç kız öğrenci vardır?

A) 10 B) 5 C) 15


8. Fatma 20 yaşındadır. Kardeşinin yaşı ise Fatma ‘nın yaşının çeyreği kadardır. Fatma’nın kardeşi kaç yaşındadır?

A) 5 B) 4 C) 10


9. Mert’in 20 fındığı vardır. Kardeşinin fındığı ise Mert’inkinin çeyreği kadardır. İkisinin fındıkları toplamı kaçtır?

A) 24 B) 25 C) 5



10. Zennur 12 yaşındadır. Kardeşinin yaşı ise Zennur‘un yaşının çeyreği kadardır. İkisinin yaşları toplamı kaçtır?

A) 3 B) 18 C) 15


Cevaplar:

1-A
2-C
3-A
4-B
5-B
6-C
7-B
8-A
9-B
10-C


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4328
favori
like
share