İrmik Mantolu Parmak Tatlısı

İrmik Mantolu Parmak Tatlısı Tarifi - İrmik Mantolu Parmak Tatlısı Yapılışı - Oktay Usta İrmik Mantolu Parmak Tatlısı

Malzemeler :

2,5 Su B. Söke Un
Yarım Paket Margarin
2 Yumurta
3 Çorba K. İrmik
2 Çorba K. Toz Fındık
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

Mantolamak İçin:
İrmik

Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı

Karıştırma kasesine yumurtaları kırın. Üzerine dilimlenmiş margarini koyun. Unu ilave edin. Peşinden irmiği, fındığı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip hepsini yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak gibi ya da biraz daha geniş şekiller yapın.


Geniş bir tabağa irmik dökün. Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Hamurlar pişerken şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini tencerede kaynatın. Ilıyınca pişen tatlının üzerine dökün. Şerbetini daha iyi çekebilmesi için üzerini de fırın tepsisiyle kapatın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1309
favori
like
share