2. Sınıf Bölme İşlemi Testi

İlköğretim Çalışma Testleri - 2.Sınıf Matematik Testi - İlköğretim İkinci Sınıf Testi
1. 8 şekeri 2 arkadaş aralarında paylaşıyorlar. Her birinin payına kaç şeker düşer?

A) 4 B) 5 C) 10


2. 10 çiçeği 5 vazoya koymak istersek bir vazoya kaç çiçek koymamız gerekir?

A) 4 B) 3 C) 2



3. 16 öğrenci 8 sıraya oturmak istiyor. Bir sıraya kaç öğrenci oturur?

A) 2 B) 3 C) 4



4. 12 kalemi 3 kardeş paylaşıyor. Bir kardeşe kaç kalem düşer?

A) 5 B) 4 C) 3




5. 14 sayısının yarısı kaçtır?

A) 6 B) 7 C) 8




6. 20 sayısının yarısının, 3 eksiği kaçtır?

A) 5 B) 6 C) 7




7. 18 kilogram pirinci 3 torbaya koymak istiyoruz. Kaç torba gereklidir?

A) 5 B) 6 C) 7




8. 20 litre zeytin yağını 4 litrelik şişelere koymak istiyoruz. Kaç tane şişeye ihtiyaç vardır?

A) 5 B) 6 C) 7



9. 12 metre kumaşın yarısının 2 metre fazlası kaç metredir?

A) 6 B) 8 C) 7


10. 16 sayfa kitabı 2 günde okuyan Can, bir günde kaç sayfa okumuştur?

A) 9 B) 6 C) 8

Cevaplar: 1-A 2-C 3-A 4-B 5-B 6-C 7-B 8-A 9-B 10-C

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 18735
favori
like
share