2. Sınıf Matematik İşlemi Testi

İlköğretim İkinci Sınıf Testleri - Matematik Testi - 2.Sınıf Testleri

1-Eleman sayısı 8 olan kümeye, kaç eleman daha eklersek, eleman sayısı bir deste olur?
A)4 B)3 C)2

2-Birler basamağı 1, onlar basamağı 8 olan sayı hangi sayıdır?
A)18 B)81 C)38

3-İki basamaklı en büyük sayı kaçtır?
A)90 B)91 C)99

4-20yarım portakal, kaç bütün portakaldır?
A)10 B)15 C)20

5-Çeyrek saat kaç dakikadır?
A)20dakika B)15dakika C)30dakika

6-38+27=? İşleminde toplam kaçtır?
A)55 B)56 C)65

7-Bir işçi, bir duvarı 16 günde örüyor. 4 işçi aynı duvarı kaç günde örer?
A)4 günde B)8 günde C)6 günde

8-Bir sınıfta 12 sıra vardır. Her sırada 3 öğrenci oturmaktadır. Bu sınıfta kaç öğrenci vardır?
A)24 öğrenci B)26 öğrenci C)36 öğrenci

9-3 katı 90 olan ayının yarısının 10 eksiği kaçtır?
A)15 B)5 C)30

10-Üçgen prizmanın kaç yüzü vardır?
A)5 B)6 C)8

Cevap Anahtarları
1-C 2-B 3-C 4-A 5-B 6-C 7-A 8-C 9-B 10-A

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5190
favori
like
share
dumanalti Tarih: 18.01.2010 00:36
Al bakalım ozaman
[url]http://www.mainboard24.com/ilkogretim/334111-2-sinif-carpma-testi.html#post3983723[/url]
dumanalti-2 Tarih: 18.01.2010 00:17
sağol kardeşim ynilerinide bekliyorum bunları çözdük bile kızımla