Fırında Kabuklu Patates Eşliğinde Antrikot

patasteli antrikot nasıl yapılır

Malzemeler-

6 dilim antrikot
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı esmer şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 diş ince kıyılmış sarımsak
3 yemek kaşığı soya sos
2 yemek kaşığı ketçap
1 çay kaşığı kimyon
Tuz-karabiber
1 çay bardağı sıcak su

4 -5 adet patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İstenirse pul biber ve biberiye


Yapılışı-

Tavada sarımsaklar zeytinyağı ile çevrilir.
Antrikotlar ilave edilerek 10 dakika çevirilerek kızarması sağlanır.
Daha sonra soya sos-ketçap- şeker-mısır nişastası-kimyon-tuz-karabiber ve su ilave edilerek 5-6 dakika pişirilir.

Patateslerin kabukları fırçalanarak iyice temizlenir.
Kabukları ile beraber arzu edilen büyüklükte doğranır.
Patatesler yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarılır.
Patateslerin üzerlerine zeytinyağ tuz ve baharat serpilerek karıştırılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirilir.

Kızaran patatesler antrikot eşliğinde servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5038
favori
like
share