Kornişon Turşu Nasıl Yapılır

kornişon turşu nasıl kurulur



Kornişon Turşusu Malzemeleri:


1,5 kilo kornişon salatalık

2 kiloluk kavonoz
4 su bardağı su
1 su bardağı sirke
5 kaşık tuz(kaya tuzu)
sarımsak
maydonoz
bir kaç tane nohut


Yapılışı:

Öncelikle kornişonları yıkayıp kavanoza yerleştiriyoruz. Bir kapta su, sirke ve tuzu eriyinceye kadar karıştırıyoruz. (arzuya göre daha ekşi ve tuzlu isteniyorsa sirke ve tuz miktarı arttılabilir). Sarımsaklarıda kavanoza atıp nohut ve suyunu ekliyoruz. Üzerini maydonozla kaplayıp kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık olarak 1.5-2 hafta sonra turşunuz hazır olacaktır. Kontrol etiiğinizde kıvamı olmamışsa bir süre daha bekletebilirsiniz.

not:turşu hazırlanırken eğer su miktarı tam olarak kavanozu doldurmamışsa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.su eklerseniz ona oranla tuz ve sirke eklemeyi unutmayınız
ayrıca daha güzel bir turşu için çeşme suyunu kaynatıp soğuduktan sonra yada hazır su kullanırsanız daha lezzetli olacaktır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5480
favori
like
share