Pişmaniye Tarifi

Pişmaniye tarifi - evde Pişmaniye nasil yapilir

Pişmaniye’nin malzemesi az fakat yapımı zordur. Malzeme un, şeker ve tereyağından ibarettir. Kalaylı, büyük bir bakır kazanda önce un yağ ile kavrulur. Ancak bu iş biraz sabır ister. Kavurma işlemi büyük bir ağaç kaşıkla yapılır. 5-6 saat süren bu kavurma işinden sonra un ile yağ iyice birleştirilir. Kavurma işleminden ayrı olarak başka bir kazanda da şeker kaynatılır. Kaynaya kaynaya iyice ağdalaşan şeker kavrulmuş un ile karıştırılarak birbirine yedirilir. Sonra bu karışım büyük tepsilerde saatlerce ovularak çevrilir. Bu işlem ağdalı hamurun tel tel oluncaya kadar sürdürülür. İzmit’e gelen herkesin zevkle yediği pişmaniye bu şekilde hazırlandıktan sonra tartılarak kutulara yerleştirilerek satışa sunulur.

Etiketler:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 8706
favori
like
share
nis_2 Tarih: 21.05.2009 17:25
emeğine sağLıK cnm tşkLer bende çok severm zaten
albert07 Tarih: 21.05.2009 00:08
Hayatta en çok sevdiğim tatlıdır Pişmaniye,Yapmaya başlayınca uzun emek ve uğraşı istediğinden adını pişmaniye koymuşlar ama yerken bitincede niye az oldu diye pişman oluyor insan.
Emeğinize sağlık