Bebek Yemek Tarifleri (4 aylik)

Irmikli Armut (9 ay)

20 gr irmik
0,25 litre süt
½ bardak toz seker
½ olgun armut

Bir tencere içinde seker ile sütü isitin. Irmik katip düsük isida 20 dakika kapagi kapali olarak kaynatin. Sonra armudu yikayin, soyun ve ezin. Armut püresini tencereye katin, 5 dakika daha pisirin, ilik ya da soguk olarak bebege yedirin.

Muzlu Süt (9 ay)

120 ml süt
1 muz
1/2 tatli kasigi sekerli vanilya

Bütün malzemeyi mikserde köpürte köpürte karistirin. Bebaginize içirin.

Pirinçli Brokoli ve Havuç Püresi (9 ay)

100 g brokoli ve 2 havuçu buharda pisirin. Biraz sütün içinde 3 çorba kasigi pirinci haslayin. Hepsini mikserde çekip püre yapin, en son 1 çorba kasigi yumusak tereyagini püreye ekleyerek iyice katistirin. Bebeginize yedirin.

Irmikli Muhallebi (9 ay)

500 ml su
200 ml süt tozu
30 g ince irmik
2 çorba kasigi seker
1/2 paket vanilya

Suyu kaynatin, sonra 200 ml. süt tozu, seker ve vanilya, ekleyin ve 10 dakika pisirin. Biraz sogutup, bebege yedirin

Pirinç Bulutlar (9 ay)

30 gr beyaz pirinç
1 çorba kasigi krema
biraz tereyagi

Kaynayan bir tencerede pirinci 20 dakika boyunca su tuzluda haslayin. Sonra mikserde krema ile birlikte püre haline getirin. Daha sonra tereyagini ve karisima ekleyin karistirin. Degil bebek, siz bile çok seveceksiniz.

HAVUÇLU PIRINÇ ÇORBASI (9 ay)

100 gram havuç
1 dis sarimsak
20 gram pirinç
25 ml su
1 çimdik tuz

Havucu yikayin ve soyun. Rendenin ince tarafi ile rendeleyin. Sarimsagi soyun, ezin. Yüksek isili bir tencere içinde su, havuç ve pirinci ekleyin. Bir tutam tuz ekleyin. Kapali kapakta 40 dakika kaynatin. Bebege yedirin.

Kabak Graten (9 ay)

100 g kabak
1/2 tatli sogan
1 patates
2 çorba kasigi rendelenmis gravyer peyniri
1 çimdik tuz
1 tutam hindistancevizi (istege bagli)
biraz tereyagi

Sebzeleri (kabak, sogan ve patates), yikayin, soyun, parçalar halinde kesip, az tuzlu su bulunan bir tencereye koyup 20 dakika kaynatin. (buharda 30 dakika) Daha sonra pismis sebzeleri, hindistancevizini ve tuzu mikserde beraberce püre yapin. en son tereyagini katip elle karistirin. Püreyi küçük bir güvece koyun, üzerine gravyer rendesi serpin, peynirler eriyene kadar firinda gratine edin. Biraz sogutup bebeginize yedirin.

Bezelye Havuç Püresi (9 ay)

1 büyük avuç bezelye
1 havuç
biraz tereyagi

Bir düdüklü tencerede az su ile bezelye ve havuç koyun (örtecek kadar çok az su). Kapagini kapatin yüksek isiya koyun. Düdüklü tencere fisildayinca, isiyi düsürün ve 20 dakika pisirin. Düdüklü tenceredeki sebzeleri kendi suyunda püre yapin çok az tereyagi katip karistirin. Bebeginize yedirin.

Not: Bebeginiz isterse sicakken 50 gram krem peyniri katabilirsiniz.


Köpük Dolma (9 ay)

Içi:
1 patates
50 gr mantar
1 arpacik sogani
1/2 limon suyu

Sebzeleri yikayip küçük zar biçimi dograyin, buharda 10 dakika pisirin, limon suyunu ekleyip karistirin.

Disi:
1/2 kabak
1 domates

Kabak ve domatesi yikayin oyun, içlerini hazirlanan içle doldurun. Bir tencerede dolmalari 15 - 20 dakika kisik ateste pisirin. Dolmayi eze eze bebeginize yedirin.

Krem Ratatouille (9 ay)

1 küçük beyaz sogan
1/2 biber
50 g patlican
1/2 kabak
1 domates
1/4 limon suyu
1 çimdik tuz
2 çorba kasigi zeytinyagi

Sebzeleri yikayip soyup, 1 litre suda haslayin, mikserde çekin. limon suyu, tuz ve zeytinyagi ile karistirip krem haline getirip, bebege yedirin.

Havyarli Patlican Püresi (9 ay)

1 patlican
50 gr. havyar
1/2 limon

Patlicani közleyip püre yapin, havyari katip, limon suyunu ekleyin iyice karistirin.

Elmali Havuç Salatasi (9 ay)

60 gram havuç
15 gram elma
1 çimdik tuz
yarim limonun suyu
1 tatli kasigi ayçiçek yagi

Havuç ve elmayi yikayin, soyun, rendeleyin, tuz, limon suyu ve ayçiçegi yagi ile karistirarak bebege yedirin.


Kestaneli Hindi (9 ay)

40 gr hindi kotlet
80 gr kestane
80 gr peynir
biraz tereyagi
1 çimdik tuz

Hindi kotletleri pisirin (tercihen buhar). Kestaneleri yikayin, soyun, haslayin. Bir karistirici içinde hindi, kestane, beyaz peynir ve tuzu pürüzsüz bir krema olana kadar karistirin. Püreyi tavaya alin tereyagi ile birlikte düsük isida çok az çevirin.

Hindi Kroket (9 ay)

30 g hindi kotlet
1/2 bardak süt
2 dilim ekmek

Bütün malzemeyi iyice karistirarak köfteler yapin, sonra bir tavada kizarana kadar pisirin.

Pirinçli Omlet (9 ay)

1/2 bardak pismis pirinç
1 yumurta
1 çorba kasigi Dondurulmus bezelye
1/2 tavuk jambon

Pismis pirince, 1 yumurta kirin, 1 çorba kasigi su, 1 çorba kasigi bezelye ve kiyilmis yarim jambon katip çok iyi karistirin ve omlet gibi pisirin. Bebeginiz bayilacak.

Meyveli Kuzu (9 ay)

50 gr kuzu eti
1 çay kasigi badem tozu
3 veya 4 adet kuru erik
1/4 tatli sogan
1 çay kasigi kuru üzüm
biraz yag

Biraz yag ile bir tencere içinde parçalar halinde kesilmis eti yüksek ateste kavurun. Daha sonra isiyi düsürün, kiyilmis sogani ekleyin. 10 dakika beraber çevirin, sonra da badem tozunu, karisima ekleyin kisik ateste pisirin. En son suda islatilarak sisirilmis kuru erigi ve kuru üzümü ekleyin.


Sebzeli Tavsan (9 ay)

30 g pismis tavsan eti
1 küçük havuç
30 g dondurulmus ispanak
30 g pirinç
biraz tereyagi
1 çimdik tuz

Havuçu kaziyip küçük parçalar halinde kesin,buharda 20 dakika pisirin. Küçük bir kapta pirinci kaynar tuzlu suda pisirin. Baska bir tencerede kiyilmis ispanagi az suda pisirin. Sonra, ispanak, pirinç ve tereyagi ile püre yapin. Pismis tavsan etini; pismis havuç ve hazirladiginiz püre ile birlikte bebege yedirin.

Sebze Püresi ile Mezgit Fileto (9 ay)

30 g fileto mezgit
2 patates
60 g karnabahar
1 tutam maydanoz
1 çimdik tuz
1 küçük parça tereyagi

Karnabahari ve patatesi parçalar halinde dograyin, yikayin bir suda 20 dakika pisirin.
Bu arada küçük bir tava içinde, ayiklanmis baligi az yada kizartin.
Daha sora baligi, patatesi ve karnabahari beraberce ezerek püre yapin, en son kiyilmis maydanozla süsleyip bebege yedirin.

Makarnali Sebze (9 ay)

1 havuç
1 patates
1 beyaz pirasa
25 cL süt
20 gr makarna
1 çimdik tuz
biraz tereyagi

Tüm sebzeleri yikayin, soyun ve küçük dograyin ve diced, Bir tencereye sebzeleri sütü ve tuzu koyun ve düsük isida 10 dakika kaynatin. Mikserden geçirin ve pismis makarna ile servis yapin.



Tarif No: 33659 Kremali Mercimek Çorbasi (9 ay)
Tarih: 12.Sub.2009

Kremali Mercimek Çorbasi (9 ay)

Mercimek 50 gram
Maydanoz 1 dal
Havuç 20 gram
Kekik 1 dal
tuz 1 çimdik
1 çorba kasigi krema

Mercimekleri ayiklayip yikayin. havucu yikayip küçük dilimler halinde kesin. Maydanozy yikayin. Bir tencere içinde krema hariç tüm malzemeyi ve 1/2 litre su koyun. Atesi yüksek ayara getirin, kaynayinca, düsük isiya getirip 1 saat pisirin. Tuz ekleyin. Kekik dalini çikarip atin. Sonra kremayi yavas yavas çorbaya ilave edin.

Biftekli Havuç (9 ay)

15 g biftek
190 g havuç
1 sogan
1 çimdik tuz

Çok küçük zar halinde kesilmis sigir eti, havuç, sogan ve tuzu birlikte pisirin, iyice ezin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5254
favori
like
share