Kalbura Bastı

kalbura bastı tatlısı
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 cay bardagi yogurt
1,5 cay bardagi sivicay
1 Paket Kabartmatozu
1 Paket Vanilyali seker
4 yemek kasigi Irmik
-yeterince un
250 gramm Ceviz ici
Serbeti icin:3 su bardagi seker
3,5 su bardagi su
yarim limon

Yapilisi:
Bir genis kasenin icine yumurtayi,yogurtu,siviyagi,kabartmatozunu,Vanilyali sekeri ve irmigi koyduktan sonra iyi bir sekilde yugrulur,sonra yeterince un ilave ederek yumusak bir hamur yogrulur.
Alti süslü bir süzgec alarak ceviz büyüklügünde aldigimiz hamuru süzgecin tersini cevirerek;alt tarafina koyip bastiriyoruz..süzgecin üstüne olan hamurun icine biraz ceviz koyulur ve üste dogru kenarlari bilestirilir.Bunu bütün hamurla yaptiktan sonra hepsini derin bir tepsiye koyarak 180°c da firinda pembelesinciye kadar pisirilir.
O arada serbet hazirlanir (limon su sekeri eritirkten sonra ilave edilir).Ikiside iliyinca (firindan cikan tatli ve serbeti),serbet tatlinin üstüne dökülür ve birkac saat tatli serbeti cekene kadar dinlenmeye birakilir..

AFIYET OLSUN ARKADASLAR!... :3:

Etiketler:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 18860
favori
like
share
mine deniz Tarih: 10.09.2009 17:21
ellerine saglık
BoardBeLasi Tarih: 24.09.2008 15:31


guzele benzio ellerine saglik:78:
ADALI Tarih: 24.09.2008 14:45
şükran
çağla35 Tarih: 24.09.2008 13:43
ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:49
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
refik Tarih: 23.02.2006 16:59
teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 20:51
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:14
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:20
paylaşım için teşekkürler