Vişne Soslu Etimek Tatlısı

vişneli peksimet tatlısı - vişne soslu peksimetli tatlı



Malzemeler



Pasta altı için:

1 pkt tuzsuz etimek

3 su bardağı vişne suyu



Krema için:

1 yumurta sarısı

1 lt süt

2 ymk kaşığı un

3 ymk kaşığı buğday nişastası

100 gr tereyağı

1 pkt vanilya

1 su bardağı toz şeker

Üzeri için

1 pkt vanilyalı krem şanti

1 su bardağı vişne suyu

1 ymk kaşığı buğday nişastası

1 yemek kaşığı pudra şekeri



Yapılışı:



Etimekleri dikdörtgen veya kare bir servis tabağına dizin..üç bardak vişne suyunu ocakta hafif ılıtın ve etimekleri vişne suyuyla ıslatın..

Diğer tarafta 1 lt sütten 1 su bardağı ayırıp kalanını yumurta sarısı,vanilya,un nişasta ve toz şekerle karıştırıp iyice çırpın...en son içine tereyağını ekleyip ocakta sürekli karıştırarak pişirin...krema pişince etimeklerin üzerine dökün...krema soğuyunca kenara ayırdığınız bir bardak sütle yaptığınız krem şantiyide kremanın üzerine sürün.. ve son olarak bir bardak vişne suyunu nişasta ve pudra şekeri ile karıştırıp ocakta bir taşım kaynatın..biraz soğutup krem şantinin üzerinde gezdirin...soğuyunca servis yapın...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 6186
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 23.11.2008 19:53
Güzel tarifiniz için teşekkürler.
erkaplan07 Tarih: 18.11.2008 19:49
superrrrrrrrrrr